Κάτοικοι έκλεισαν τη λεωφόρο Θρακομακεδόνων στην Αμυγδαλέζα

Κλειστή είναι από το πρωϊ η λεωφόρος Θρακομακεδόνων από κατοίκους της Αμυγδαλέζας που αντιδρούν στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών στην περιοχή τους.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε και άλλη υποβάθμιση» διεμήνυσε ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός, συμπληρώνοντας ότι «δεν ξέρουμε πώς θα συγκρατήσουμε τους δημότες μας που είναι οργισμένοι».

Οι κάτοικοι έχουν συγκνετρωθεί στην περιοχή κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα κατά της σχεδιαζόμενης δημιουργίας κέντρου υποδοχής μεταναστών. Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ.

Την Τρίτη κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Ακαδημία στην Αμυγδαλέζα, ένα χώρο ο οποίος προοριζόταν να γίνει ακαδημία της αστυνομίας. Τα κτίρια του χώρου που είχαν δημιουργηθεί το 2004 για τη φιλοξενία των αστυνομικών που θα έρχονταν από την επαρχία για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, παραμένουν έκτοτε ανεκμετάλλευτα. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση, πιθανολογείται ότι ο χώρος θα μετατραπεί στο πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών της Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ