Η Μέρκελ καλεί τους Ευρωπαίους να ρίξουν τους τόνους στις διαπραγματεύσεις για το Brexit - iefimerida.gr

Η Μέρκελ καλεί τους Ευρωπαίους να ρίξουν τους τόνους στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

H Γερμανίδα καγκελάριος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μην υιοθετήσουν υπερβολικά σκληρή γραμμή έναντι της Βρετανίας για το Brexit προειδοποίησε η Άνγκελα Μέρκελ τους Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά οι συστάσεις της φαίνεται ότι δεν έφθασαν στα αυτιά του Εμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Ανόβερο η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε μέχρι το Νοέμβριο να προκύψει ένα «θεμελιώδες όραμα» για τη μελλοντική σχέση της χώρας με τους 27.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να γίνει όλο αυτό με φιλικό τρόπο», επεσήμανε απηχώντας τις ανησυχίες που διατύπωσαν λίγες ώρες νωρίτερα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματός της μήπως η σκληρή στάση των Ευρωπαίων ηγετών γυρίσει μπούμερανγκ.

Η Τερέζα Μέι προσπαθεί να επιβεβαιώσει ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης μετά τα σχόλια του βρετανικού Τύπου ότι οι ηγέτες της ΕΕ την ταπείνωσαν απορρίπτοντας το σχέδιο Τσέκερς στην πρόσφατη άτυπη σύνοδο κορυφήπς στο Σάλτσμπουργκ. Μάλιστα προέβη σε δηλώσεις από τη Ντάουντινγκ Στριτ την Παρασκευή απαιτώντας σεβασμό από τους ευρωπαίους ομολόγους της.

Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος -που αποδείχθηκε δριμύτερος επικριτής των προτάσεων της Βρετανίδας πρωθυπουργό στο Σάλτσμπουργκ – ενέτεινε την πίεση στη Μέι, όπως αναφέρει το Bloomberg, ζητώντας, όπως είπε συνεργάτης του, να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit τον Οκτώβριο κι όχι το Νοέμβριο, όπως είπαν άλλοι ηγέτες. Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται μάλιστα να παρουσιάσει μια σειρά έκτακτων μέτρων ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία οι μεταφορικές συνδέσεις της Γαλλίας με τη Βρετανία ακόμη κι αν δεν έχει υπάρξει συμφωνία, όταν η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από τον ΕΕ τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ