Το επόμενο αυτοκινητό σου θα είναι ιπτάμενο [βίντεο] - iefimerida.gr

Το επόμενο αυτοκινητό σου θα είναι ιπτάμενο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καλή είδηση της ημέρας έρχεται από την Ολλανδία. Εκεί που μόλις έκανε την παρθενική του πτήση το PAL-V One (Προσωπικό Όχημα Αέρος και Εδάφους), το πιο κοντά που έχει φτάσει ποτέ η ανθρωπότητα στην προοπτική να αποκτήσει ιπτάμενο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.

Είναι εξαιρετικά ευχάριστο συναίσθημα να μπαίνεις στο google trends και να βλέπεις ότι όλοι στην Αμερική δεν μιλάνε για την κρίση και τις μίζες, αλλά για τον αγώνα του ποιά από τις δυο εταιριές (μια Ολλανδική και μια Αμερικάνικη) θα καταφέρει να είναι η πρώτη που θα πάρει έγκριση για την παραγωγή του πρώτου ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Προβάδισμα φαίνεται να έχει το PAL-V One της Dingemanse που έχει ήδη λάβει τις πιστοποιήσεις για κυκλοφορία στο δρόμο και στον ουρανό. Χρειάζεται 165 μέτρα για να απογειωθεί, έχει μέγιστη ταχύτητα 180 χιλιόμετρα και πτητική εμβέλεια μέχρι 500 χιλιόμετρα.

Ενώ και ο μεγάλος του αντίπαλος, το Transition της Terrafugia, αναμένεται να κάνει την πρώτη του δημόσια πτήση στο τέλος της εβδομάδας, στα πλαίσια του New York International Auto Show.

Το κόστος και των δυο υπολογίζεται αρχικά σε $300.000, με τους υπεύθυνους να θεωρούν ότι στα επόμενα 10 χρόνια αυτό μπορεί να πέσει εως και $40.000 το κομμάτι.

Ειδικά σε μια χώρα όπως στην Ελλάδα, ένα τέτοιο ιπτάμενο αυτοκίνητο θα μπορούσε δυνητικά να κάνει πιο εύκολη την επικοινωνιά μεταξύ των νησιών.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι, προφανώς, χρειάζεσαι και άδεια πιλότου για να καθίσεις πίσω από το πιλοτήριό του.

Κάτι που, με βάση την ευχέρεια που μοιράζει άδειες οδήγησης το Υπουργείο Μεταφορών, μπορεί να είναι απέραντα επικίνδυνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ