H Δανία έχει τους πιο χαρούμενους κατοίκους στον κόσμο - iefimerida.gr

H Δανία έχει τους πιο χαρούμενους κατοίκους στον κόσμο

Βόρεια Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κορυφή της λίστας των πιο ευτυχισμένων χωρών βρίσκεται η Δανία και τα κράτη της Βόρειας Ευρώπης σε αντίθεση με την Υποσαχάρια Αφρική που τοποθετείται στον αντίποδα. Τελικά μήπως τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία;

Στο ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει σχετική έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Γκάλοπ για την περίοδο 2005-2011 και παρουσιάστηκε στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ευτυχία, η οποία διεξήχθη στο Μπουτάν.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις οι άνθρωποι καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους και έχουν τροφή, στέγη και απασχόληση τότε η ευτυχία τους καθορίζεται από παράγοντες όπως η πολιτική ελευθερία, η εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες, η απουσία διαφθoράς, και βέβαια η υγεία.

Πιο ευτυχισμένες χώρες αποδεικνύονται η ∆ανία, η Φινλανδία , η Νορβηγία, η Ολλανδία και ο Καναδάς ενώ «αντικαταθλιπτικά» χρειάζονται το Τόγκο, το Μπενίν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Σιέρα Λεόνε..

Η χώρα μας στη σχετική κατάταξη πήρε την 42η θέση για την περίοδο 2005-2011.

Για να μετρήσουν την ευτυχία οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια- με επικεφαλής τους οικονομολόγους Ρίτσαρντ Λέιαρντ και Τζέφρι Σακς – έκαναν διαφορετικές ερωτήσεις σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων και στη συνέχεια αξιολόγησαν τη ζωή τους με βάση την κλίμακα του 10.

Οι διαφορές που προέκυψαν σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τεράστιες: περισσότερο από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων βαθμολόγησε τη ζωή του με 8 ή και ψηλότερα. Το αντίστοιχο ποσοστό που δήλωσε τέτοιες βαθμολογίας στην Υποσαχάρια Αφρική ήταν μόλις 5%...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ