Βέμπερ: Η σύλληψη και η κράτηση των Ελλήνων δημοσιογράφων είναι τρομακτική - iefimerida.gr

Βέμπερ: Η σύλληψη και η κράτηση των Ελλήνων δημοσιογράφων είναι τρομακτική

Μάνφρεντ Βέμπερ (Φωτογραφία: AP Photo/Domenico Stinellis)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχόλιο για τη σύλληψη δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» έκανε μέσω Twitter o Γερμανός συντηρητικός Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Η σύλληψη και η κράτηση των Ελλήνων δημοσιογράφων είναι τρομακτική και ενάντια στις ευρωπαϊκές αξίες. Η ελευθερία του Τύπου είναι ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες της Δημοκρατίας, και πρέπει να τηρείται και να φρουρείται από όλους», έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

The arrest and detention of Greek journalists is appalling and against European values. Freedom of the press is one of the fundamental pillars of democracy, and should be respected and guarded by all. @EPPGroup

Να θυμίσουμε πως ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, κρατήθηκαν το Σάββατο στο Α.Τ. Εξαρχείων, μετά τη μήνυση του Πάνου Καμμένου για δημοσίευμα της εφημερίδας, και μία ημέρα μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ