Η συγγνώμη της Μέρκελ στους Γερμανούς -Παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη στην υπόθεση Μάασεν - iefimerida.gr

Η συγγνώμη της Μέρκελ στους Γερμανούς -Παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη στην υπόθεση Μάασεν

Η Ανγκελα Μέρκελ/ Φωτογραφία: AP- Markus Schreiber
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ανγκελα Μέρκελ απολογήθηκε για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Χανς Γκέοργκ Μάασεν, ένα θέμα που προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες νέα κρίση στους κόλπους του κυβερνητικούς συνασπισμού της Γερμανίας.

Ο Μάασεν απομακρύνθηκε από επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, αλλά ουσιαστικά αναβαθμίστηκε, στη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών. Μία κίνηση που προκάλεσε τις αντιδράσεις του SPD- αλλά και πολιτών- και είχε ως συνέπεια να γίνουν νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών κομμάτων στην κυβέρνηση, και τελικά αποφασίστηκε ο Μάασεν να αναλάβει χρέη ειδικού συμβούλου, στο ίδιο υπουργείο.

«Λυπάμαι πάρα πολύ που επετράπη να συμβεί αυτό», δήλωσε η καγκελάριος και παραδέχθηκε ότι ήταν υπερβολικά συγκεντρωμένη στην αποτελεσματική λειτουργία του υπουργείου Εσωτερικών και όχι στις αντιδράσεις που δικαίως θα είχαν οι πολίτες. Επιπλέον, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας και θα εστιάσει στην ουσία.

«Η κυβέρνηση πρέπει στη σημερινή απαιτητική εποχή να ασχοληθεί περισσότερο με τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολλών», τόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει μελλοντικά να πραγματοποιούνται τακτικές συνεδριάσεις των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Το πρόβλημα με τον Μάασεν προέκυψε όταν εκείνος διέψευσε ουσιαστικά την Μέρκελ έπειτα από τα βίαια γεγονότα στο Κέμνιτς, δηλώνοντας ότι δεν υπήρξε ανθρωποκυνηγητό ακροδεξιών εναντίον μεταναστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ ΧΑΝΣ ΓΚΕΟΡΓΚ ΜΑΑΣΕΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ