Ιαπωνικά ρομποτικά οχήματα προσεδαφίστηκαν με επιτυχία σε αστεροειδή [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ιαπωνικά ρομποτικά οχήματα προσεδαφίστηκαν με επιτυχία σε αστεροειδή [εικόνες & βίντεο]

Το ρόβερ Minerva-II-1 στην επιφάνεια του αστεροειδούς Ryugu (Φωτογραφία:JAXA/AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πρώτες εικόνες από τον αστεροειδή Ryugu στέλνουν πίσω στη Γη δύο διαστημικά οχήματα (ρόβερ) MINERVA-II1 του ιαπωνικού διαστημοπλοίου Hayabusa2 που προσεδαφίστηκαν στην επιφάνειά του.

H ομάδα της διαστημικής υπηρεσίας της χώρας, JAXA, που οργάνωσε την αποστολή περίμενε με ανυπομονησία επί δύο ημέρες μέχρι τα ρόβερ να στείλουν πληροφορίες, αλλά χθες επιβεβαίωσε την επιτυχή προσεδάφισή τους.

Τα διαστημικά ρόβερ που έστειλε η JAXA στον αστεροειδή Ryugu (Φωτογραφία: AP/JAXA)

«Τα δύο ρόβερ είναι σε καλή κατάσταση και μεταδίδουν εικόνες και δεδομένα. Η ανάλυση αυτών πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον το ένα από τα ρόβερ κινείται στην επιφάνεια του αστεροειδούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση της JAXA.

O αστεροειδής Ryugu (Φωτογραφία: ΑΡ/JAXA)

Τα δύο οχήματα αναπηδούν στην επιφάνεια του Ryugu, καθώς οι συνθήκες βαρύτητας που επικρατούν εκεί τα εμποδίζουν να κυλήσουν.

This is a picture from MINERVA-II1. The color photo was captured by Rover-1A on September 21 around 13:08 JST, immediately after separation from the spacecraft. Hayabusa2 is top and Ryugu's surface is below. The image is blurred because the rover is spinning. #asteroidlanding pic.twitter.com/CeeI5ZjgmM

«Δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω πόσο ευτυχής είμαι που μπορέσαμε να υλοποιήσουμε την εξερεύνηση με κινούμενα σκάφη στην επιφάνεια ενός αστεροειδούς. Εϊμαι περήφανος που το Hayabusa 2 συνέβαλε στη δημιουργία αυτής της τεχνολογίας για μια νέα μέθοδο εξερεύνησης του διαστήματος με κίνηση μικρών σωμάτων στην επιφάνεια», δήλωσε ο επικεφαλής του projet, Γιουίτσι Τσούντα.

Πρόκειται για την πρώτη εξερεύνηση αστεροειδούς από ρόβερ.

This dynamic photo was captured by Rover-1A on September 22 at around 11:44 JST. It was taken on Ryugu's surface during a hop. The left-half is the surface of Ryugu, while the white region on the right is due to sunlight. (Hayabusa2 Project) pic.twitter.com/IQLsFd4gJu

Τα δύο ρομποτικά οχήματα θα τραβήξουν έγχρωμες φωτογραφίες του αστεροειδούς και θα κάνουν μετρήσεις θερμοκρασίας προτού η JAXA στείλει ένα νέο, μεγαλύτερο ρόβερ τον Οκτώβριο.

To διαστημικό όχημα Hayabusa2 σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή Ryugu (Computer graphics: JAXA/AP)

Το άλλο μήνα το Hayabusa2 θα δημιουργήσει με έκρηξη έναν κρατήρα στην επιφάνεια του Ryugu ώστε να συλλεχθεί υλικό από το εσωτερικό του, που δεν έχει εκτεθεί σε ακτινοβολία. Η μελέτη του Ryugu, που θεωρείται ιδιαίτερα αρχέγονος, αναμένεται να ρίξει φως στη δημιουργία και εξέλιξη του ηλιακού μας συστήματος και του πλανήτη μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ RYUGU JAXA HAYABUSA2 ρόβερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ