Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Jeffrey Eugenides επισκέπτεται την Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 24 επτεμβρίου 2018

O Νίκος Βατόπουλος στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας

Η «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» διοργανώνει «Σκυταλοδρομία Λόγου: Aπό την Εργογραφία-Βιογραφία στο κειμενικό είδος του Χρονογραφήματος-Επιφυλλίδας» και τη σκυτάλη αυτή τη φορά παίρνει ο δημοσιογράφος και αθηναιογράφος Νίκος Βατόπουλος. Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Τασούλα Επτακοίλη και Γιάννης Πανταζόπουλος.
Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας (Αθηνάς 63, πλατεία Κοτζιά), Αίθουσα Τελετών, στις 7.30 μ.μ.

O δημοσιογράφος και αθηναιογράφος Νίκος Βατόπουλος

«Οι κύκλοι του Ζωδιακού του Ανδρέα Εμπερίκου» στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Άγρα παρουσιάζουν το βιβλίο «Οι κύκλοι του ζωδιακού» του Ανδρέα Εμπειρίκου με ανέκδοτα κείμενα από τη συλλογή «Γραπτά ή προσωπική μυθολογία». Για το έργο του Εμπειρίκου θα μιλήσουν ο συγγραφέας Γιώργης Γιατρομανωλάκης, καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας και φιλολογικός επιμελητής των έργων του Ανδρέα Εμπειρίκου, ο ιστορικός Νίκος Σιγάλας, συγγραφέας του βιβλίου «Ο Ανδρέας Εμπειρίκος και η ιστορία του ελληνικού υπερρεαλισμού», η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου και ο Σάββας Μιχαήλ, συγγραφέας του βιβλίου «Πλους και κατάπλους του Μεγάλου Ανατολικού».
Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα), στις 8 μ.μ.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Η Έλλη Δρούλια στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Οι εκδόσες Νήσος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Έλλης Δρούλια με τίτλο «Για τη αγάπη των βιβλίων». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Κατσαμάκης, Βιβλιοθηκονόμος (Βιβλιοθήκη Ακαδημίας Αθηνών), η κριτικός βιβλίου Λαμπρινή Κουζέλη και ο Φίλιππος Παππάς από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Café Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12), στις 8 μ.μ.

Η Ευτυχία Γιαννάκη στον Ιανό

Οι εκδόσεις Ίκαρος και o Ιανός διοργανώνουν θεματική συζήτηση για το σύγχρονο μεσογειακό νουάρ με αφορμή την ολοκλήρωση της «Τριλογίας της Αθήνας» της Ευτυχίας Γιαννάκη. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου.
Ιανός (Σταδίου 24), στις 8.30 μ.μ.

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Αόρατοι «άλλοι» και υπερβολικά ορατοί: Η Λένα Διβάνη, ο Κωστής Παπαϊωάννου και ο Γιάννη Τσίρμπας στο Επί Λέξει στην Αθήνα

Οι εκδόσεις Καστανιώτη, Μεταίχμιο και Νεφέλη και το Επί Λέξει διοργανώνουν συζήτηση με θέμα «Αόρατοι “άλλοι” και υπερβολικά ορατοί». Οι συγγραφείς Λένα Διβάνη, Κωστής Παπαϊωάννου και Γιάννης Τσίρμπας συζητούν για την Αθήνα ως τόπο προέλευσης και προορισμού: από το σύγχρονο προσφυγικό κύμα και τη μετανάστευση, εσωτερική και εξωτερική, έως το …airbnb. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 –Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Βιβλιοπωλείο Επί Λέξει (Ακαδημίας 32), στις 7 μ.μ.

Ο Νίκος Βατόπουλος στο Booktalks στο Παλαιό Φάληρο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Booktalks παρουσιάζουν το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου «Περπατώντας στην Αθήνα». Ο Νίκος Βατόπουλος θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες για γνωστές και άγνωστες διαδρομές στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει προβολή ψηφιακού υλικού.
Βιβλιοπωλείο Booktalks (Αρτέμιδος 47, Π. Φάληρο), στις 7.30 μ.μ.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Jeffrey Eugenides στην Αθήνα

Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Jeffrey Eugenides επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων. Ο δημοφιλής συγγραφέας θα συζητήσει με τη συγγραφέα Κάλλια Παπαδάκη και τη δημοσιογράφο και κριτικό βιβλίου Μικέλα Χαρτουλάρη.
Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα), στις 8 μ.μ.

Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Jeffrey Eugenides

«Το αθηναϊκό νουάρ μέσα στην Κρίση»: Συζήτηση στο Λεξικοπωλείο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και οι εκδόσεις Μελάνι διοργανώνουν συζήτηση με θέμα «Το αθηναϊκό νουάρ μέσα στην κρίση» με αφορμή τα μυθιστορήματα «Έχουν όλοι κακούς σκοπούς» της Χίλντας Παπαδημητρίου και «Δε λες κουβέντα» του Μάκη Μαλαφέκα. Ο συγγραφείς συνομιλούν με τους αναγνώστες και διαβάζουν αποσπάσματα από τα βιβλία τους.
Λεξικοπωλείο (Στασινού 13), στις 7 μ.μ.

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Νόρα Πυλόρωφ στον Ιανό

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο «Συνένοχοι» της Νόρας Πυλόρωφ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αμαλία Βαρότση-Ραγκούση, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδας, η Σόνια Ζαχαράτου δημοσιογράφος-συγγραφέας και ο Γιάννης Ξανθούλης. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Άγγελος Παπαδημητρίου.
Ιανός (Σταδίου 24), στις 8.30 μ.μ.

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Η Σοφία Μηλιώτη στον Ιανό

Οι εκδόσεις Gutenberg και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Σοφίας Μηλιώτη «Η Επίδραση της Διδασκαλίας του Νεοπλατωνισμού στη Νεοελληνική Λογοτεχνία». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Άγγελος Καλογερόπουλος, ποιητής, καθ. Μέσης Εκπαίδευσης, ο Δημήτρης Κουτσούγερας φιλόλογος, καθ. Μέσης Εκπαίδευσης, ο Νίκος Μπακουνάκης, συγγραφέας, καθ. Παντείου Πανεπιστημίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Στάυρος Ζουμπουλάκης, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης και συγγραφέας, Σταύρος Ζουμπουλάκης.
Ιανός (Σταδίου 24), στις 8.30 μ.μ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλίο συγγραφείς εβδομάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ