Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε το βράδυ στην Αθήνα - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε το βράδυ στην Αθήνα

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε το βράδυ στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φιλανθρωπική συναυλία στην πλατεία Νέας Σμύρνης, δίνει απόψε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του δήμου. Πολλές ακόμη μουσικές παραστάσεις θα δοθούν απόψε στην Αθήνα, ενώ πρεμιέρα κάνει στο θέατρο «Θησείον» το έργο «Ιστορίες από τη Βρυσούλα».

Αναλυτικά:

ΘΕΑΤΡΟ

  • Ιστορίες από τη βρυσούλα στο θέατρο Θησείον

O πολυχώρος «Spring People» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ιστορίες απ' τη βρυσούλα», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σαρακατσάνη στο θέατρο «Θησείον», την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 4, 5, και 6 Απριλίου 2012.

Οι σεμιναριακές ομάδες του «Project 4art» μετά την επιτυχία της περσινής παράστασης «Camera 1, Κάμερα 2» παρουσιάζουν τη νέα τους θεατρική πρόταση. Το «Project 4 Art» του Spring People, ένας κύκλος 4 σεμιναρίων με θεματικούς άξονες την Υποκριτική, τους Φωτισμούς Θεάτρου, την Οργάνωση- Παραγωγή και την Σκηνογραφία, έχουν καταληκτικό στόχο την παρουσίαση μιας ενιαίας καλλιτεχνικής παράστασης. Μεγάλος πρωταγωνιστής της παράστασης είναι ο άνθρωπος που γελάει, πενθεί, αγανακτεί, ερωτεύεται, ονειρεύεται και τολμάει. Δεκατρείς ηθοποιοί ενσαρκώνουν χαρακτήρες της καθημερινότητας μας σε ιστορίες που ξετυλίγονται και δίνουν την ευκαιρία στον θεατή να δει τα πράγματα αλλιώς. Η παράσταση του «Project 4art» έχει σαν θέμα φέτος την ανακατάταξη των αξιών. Σε περίοδο γενικότερης κρίσης οι αξίες αλλάζουν. Πράγματα που μας φαίνονταν σπουδαία καταλήγουν ασήμαντα ενώ άλλα, ευτελή, αποδεικνύονται θησαυροί.

Η παράσταση που θα δείτε είναι μία 100% πρωτότυπη δημιουργία των σπουδαστών του Spring People όπως αυτή καθοδηγήθηκε από το συντονιστή του μαθήματος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Γαρδίκας, Μάρκος Δαλμήρας, Βάνα Κάλτσιου, Εύη Μακαντάση,Ράνια Παπανικολάου, Δήμητρα Πισκοπάνη, Νάντια Ρούσσου, Μυρσίνη Σαλτουγιάννη, Αγγελική Τομαρά, Μαρίνα Τσίκου, Μαρία Φανουργιάκη Κορίνα Χατζηνικολάου, Δημήτρης Χρανιώτης. Στο θέατρο «Θησείον», Τουρναβίτου 7 Θησείο.Τιμές εισιτηρίων 5 ευρώ

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • «Αναδρομή στην παλιά Αθήνα»

Μια μουσική διαδρομή στην παλιά Αθήνα με πλακιώτικα τραγούδια, από την οπερέτα του 1920 και τον Αττίκ, μέχρι τις ρομάντζες του Σουγιούλ, Γιαννίδη, Χαιρόπουλου. Τραγούδι: Φλώρα Κατωγά - Λαζάρου. Συνοδεύει με την κιθάρα και την φωνή του ο Ρίκος Κωνσταντινίδης. Στο Art Gallery Cafe, Iπποκράτους 1 & Γαληνού, Βούλα. Τηλ.: 2108958866. Είσ.: Euro 5

  • «Ρομαντικά Τοπία»

Με μουσικές εικόνες από «ρομαντικά» τοπία που αναδεικνύονται μέσα από την ιδιαίτερη ερμηνεία του Σταύρου Κόλλια ολοκληρώνεται για φέτος η Σειρά «Μουσικές Βραδιές στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος». Το ρεσιτάλ του διακεκριμένου πιανίστα, που είναι αφιερωμένο σε δύο κορυφαίες μορφές του 19ου αιώνα, τον Φραντς Σούμπερτ και τον Ρόμπερτ Σούμαν, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ. Το πρώτο μέρος του ρεσιτάλ περιλαμβάνει τα Τρία κομμάτια για πιάνο D.946 και τη Σονάτα για πιάνο αρ. 14 σε λα ελάσσονα D. 784, έργο 143 του Σούμπερτ ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τα Φανταστικά κομμάτια, έργο 12 και οι Παιδικές Σκηνές, έργο 15 του Σούμαν. Στο Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλ.: 2107282333 Εισιτ.: Euro 20, 12.

  • Έργα σε φλάουτο και πιάνο

Δυο διακεκριμένοι καλλιτέχνες, ο φλαουτίστας Νίκος Νικολόπουλος και ο πιανίστας Παναγιώτης Γιαννακάκης δίνουν ρεσιτάλ μουσικής δωματίου, σε έργα Telemann, Prokofiev, Schumann, Jolivet. ΣτοAthenaeum-La Divina, Αδριανού 3, Θησείο Τηλ.: 2103211987. Εισιτ.: Euro 10, 5 (φοιτ.).

  • Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στη Νέα Σμύρνη

Φιλανθρωπική συναυλία θα πραγματοποιήσει στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» στην Αθήνα ο γνωστός συνθέτης και ερμηνευτής Λουκιανός Κηλαηδόνης. Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του δήμου της Νέας Σμύρνης. Στην Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης. Πληροφορίες : 2109334064. Εισιτ.: Euro 5.

  • Με τη φωνή των ποιητών

Ο Γιώργος Σεφέρης, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νίκος Γκάτσος συναντώνται με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Σταύρο Ξαρχάκο. Ερμηνεύει η Αιμιλία Ράπτη. Στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας», Ιπποκράτους 41. Τηλ.: 2103634000. Ώρα: 8.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

  • Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής

Λίγες μέρες πριν την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας θα ακουστούν ύμνοι και τροπάρια από τρεις εξέχουσες χορωδίες μεταφέροντας συναισθήματα κατάνυξης.«Ερχόμενος ο Κύριος προς το εκούσιον Πάθος». Ύμνοι και τροπάρια από τις χορωδίες Ιωάννη Μούση, «Εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως» και Σπύρου Παυλάκη. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νικόλαος Καββαδίας. Στο Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλ.: 2107282333. Τετ.: 8.30 μ.μ. Εισιτ.: Euro 30, 22, 15, 9, 5 (φοιτ.).

  • ΧΙ-ΨΙ

O Κώστας Ζαφειριού με το μπουζούκι του σε λησμονημένα τραγούδια της ελληνικής ρεμπέτικης παράδοσης. Στις Χίλιες και Δύο Νύχτες, Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή. Τηλ.: 2103317293. Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

  • Γιάννης Λασηθιωτάκης: Έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Λασηθιωτάκη με τίτλο «Πρόσωπα» από σήμερα. Στην έκθεση παρουσιάζονται 30 έργα, τα οποία ο καλλιτέχνης δημιούργησε τα τελευταία χρόνια. Ειδικά για την έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο φιλοτέχνησε επιπλέον μια σειρά έργων. Πρόκειται για ζωγραφική, η οποία επικεντρώνεται στη μελέτη της ανθρώπινης μορφής, θέμα που απασχολεί κατ' αποκλειστικότητα τον καλλιτέχνη τα τελευταία 10 περίπου χρόνια. Η επιλογή των προσώπων γίνεται από φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώνει ο ζωγράφος, με άξονα το φυσιογνωμικό αλλά και ψυχολογικό ενδιαφέρον των προσώπων. Στη συνέχεια αποτυπώνει τους χαρακτήρες με μια ιδιαίτερη τεχνική ύγρανσης του καμβά και αραίωσης του χρώματος. Το μεταφυσικό και ψυχολογικό ενδιαφέρον των πορτραίτων, η ακινησία, η στοχαστική αλλά και μελαγχολική διάθεση των προσώπων, η μετωπικότητα και η συχνή απουσία φόντου είναι μερικές από τις εκλεκτικές συγγένειες της ζωγραφικής του με τη βυζαντινή τέχνη. Η παρουσία των έργων του Λασηθιωτάκη στους χώρους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου αποτελεί ένα βήμα διαλόγου της σημερινής τέχνης με αυτή του παρελθόντος. Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα. Πληροφορίες Τηλ: 2132139570, 2132139572

  • Τεχνοχώρος: Διπλή έκθεση χαρακτικής

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει μία διπλή έκθεση χαρακτικής. Στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο θα εκθέσει ο Ιταλός χαράκτης Francesco Moretti, που τα τελευταία 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, τα καινούργια του χαρακτικά. Ανάμεσα στα επιλεγμένα θέματα που μετουσιώνονται σε τέχνη από τον Ιταλό καλλιτέχνη Francesco Moretti απαντούν εικόνες σκληρές, λιτές, με ντοκουμενταρίστικο χαρακτήρα, που αποθανατίζουν μια ιστορική στιγμή της Ελλάδας, τραγική και επώδυνη. Όπως στα όνειρα, βλέπουμε να διαπλέκονται ρεαλιστικά με σουρεαλιστικά στοιχεία, πράγματα βιωμένα και πράγματα φαντασιακά. Αυτές οι εικόνες - που προέρχονται από πρόσφατα γεγονότα της πραγματικότητας - πλαισιώνονται από άλλες οι οποίες μας αφηγούνται μια παγιωμένη καθημερινότητα και λειτουργούν ως πολιτισμική πρόκληση, ενώ υπάρχουν και θέματα που υπερβαίνουν ηθελημένα τα σύνορα της σοβαροφάνειας και κινούνται προς τα όρια της ειρωνείας και της κοινοτοπίας. Σ' αυτή την έκθεση ετερογενείς, ετερόκλητες εικόνες συγκροτούν πρωτότυπες συζεύξεις, τις οποίες η καλλιτεχνική δημιουργία καθιστά ακόμη περισσότερο ασυνήθιστες και ανοίκειες. Στον Τεχνοχώρο, Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα (μετρό Ακρόπολη). Πληροφορίες Τηλ.: 211 182 38 18

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ