Βεντούρης: Ο Χαλάς της ΠΝΟ παίρνει 15.000 ευρώ το μήνα - iefimerida.gr

Βεντούρης: Ο Χαλάς της ΠΝΟ παίρνει 15.000 ευρώ το μήνα

Βεντούρης: Ο Χαλάς της ΠΝΟ παίρνει 15.000 ευρώ το μήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά το γεγονός ότι η απεργία την οποία έχει εξαγγείλει για τη Μεγάλη Εβδομάδα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει ως στόχο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον Οίκο του Ναύτη και γενικότερα τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα στην αντιπαράθεση εμπλέκονται και οι εφοπλιστές.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα για την Ακτοπλοΐα, εφοπλιστής Απόστολος Βεντούρης δηλώνει ότι συμφωνεί με τα αιτήματα των ναυτεργατών, επιτέθηκε χθες με σφοδρότητα στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ. Αρχικά δήλωσε ότι ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς μισθοδοτείται με 15.000 ευρώ το μήνα και στη συνέχεια προειδοποίησε τους ναυτεργάτες ότι με τη στάση τους καταστρέφουν την ακτοπλοΐα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος που ήταν παρών, σε ότι αφορά τα χρήματα του κ. Χαλά απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως λέγοντας απλώς ότι ο ίδιος δεν ψηφίζει τον απολογισμό της ΠΝΟ και λόγω των αμοιβών που λαμβάνουν τα μέλη του προεδρείου.

Κατά τα λοιπά, οι πιέσεις που ασκούνται προς την πλευρά της ΠΝΟ είναι έντονες και προέρχονται κυρίως από τις τοπικές κοινωνίες των νησιών που περιμένουν αυτές τις ημέρες για να κινηθεί η τοπική αγορά.

Ενδεικτική είναι η έκκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων: «Η ομηρία των επιχειρήσεων, των τουριστών και των κατοίκων πρέπει να λήξει, ειδάλλως η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο με δυσάρεστα, για όλους, αποτελέσματα. Ενόψει του Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, σας καλούμε να ανακαλέσετε ΑΜΕΣΑ τις κινητοποιήσεις σας και να επιλέξετε διαφορετικό τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων σας, αφήνοντας κατά μέρος τακτικές που στρέφονται εναντίον της κοινωνίας και των παραγωγικών τάξεων».

Σε νέα συνάντηση εντός της ημέρας καλεί την ΠΝΟ το υπουργείο Ανάπτυξης

Σε διάλογο εντός της ημέρας, καλεί τους εκπροσώπους των 14 ναυτεργατικών σωματείων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να κηρύξει 48ωρη απεργία τη Μεγάλη Εβδομάδα, με θεσμικά και εργασιακά αιτήματα.

«Επειδή οι επιπτώσεις της απεργίας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι τεράστιας σημασίας για την εθνική οικονομία, για τους νησιώτες και την οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών, για τους πολίτες, αλλά και τον κλάδο στον οποίον εργάζεστε, σας καλώ άμεσα σε διάλογο με την παρουσία όλων των αρμόδιων υπουργείων που θεωρείτε ότι εμπλέκονται» τονίζει σε επιστολή του προς την ΠΝΟ το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει, επίσης, ότι έως σήμερα δεν έχει λάβει καμία επιστολή, που να εξηγεί τα νέα θέματα ή αιτήματα που πρόεκυψαν μετά τη λύση της προηγούμενης απεργίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ