Θάνατος-μυστήριο γάλλου ακαδημαϊκού - Βρέθηκε γυμνός σε δωμάτιο ξενοδοχείου - iefimerida.gr

Θάνατος-μυστήριο γάλλου ακαδημαϊκού - Βρέθηκε γυμνός σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Θάνατος μυστήριο γάλλου ακαδημαϊκού - Βρέθηκε γυμνός σε δωμάτιο ξενοδοχείου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Νέα Υόρκης βρέθηκε ο Ρισάρντ Ντεσουάν, σύμβουλος του γαλλικού κράτους και διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών.

Τον 53 χρονο Ντεσουάν βρήκε νεκρό στο δωμάτιο, στο ξενοδοχείο Μικελάντζελο του Μανχάταν, μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου, χθες, στη μία το μεσημέρι.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιος στο δωμάτιο του Ντεσουέν πριν από τον θάνατό του, χωρίς, όμως, να αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για αυτοκτονία.

Υπόψη έχουν ληφθεί και οι μαρτυρίες άλλων ενοίκων του ξενοδοχείου, καθώς η οικογένεια που διέμενε στο διπλανό διαμέρισμα ανέφερε ότι άκουσε ομιλίες πολλών ανθρώπων από το δωμάτιο του Ντεσουάν αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ άλλος ένοικος ανέφερε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του άκουσαν τουλάχιστον δύο ανθρώπους να μιλάνε στον διάδρομο βγαίνοντας από το δωμάτιο του Ντεσουάν το πρωί της Τρίτης μεταξύ 8 πμ και 9 πμ.

Πάντως, σύμφωνα και με την Αστυνομία, ορισμένα από τα προσωπικά αντικείμενα του Ντεσουέν είχαν πεταχτεί στον δρόμο από το παράθυρο, αλλά αργότερα τα εντόπισαν οι αρχές αποκλείοντας ουσιαστικά την πιθανότητα ο γάλλος ακαδημαϊκός να έπεσε θύμα ληστείας.

Το δωμάτιο που βρέθηκε το πτώμα ήταν ιδιαίτερα ακατάστατο, κάτι το οποίο όμως μπορεί και να προκλήθηκη κατά τη διάρκεια των προσπαθειών ανάνηψης από τους διασώστες.

Σύμφωνα και με δηλώσεις του επικεφαλής της Αστυνομίας, όμως, «δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι πρόκειται για έγκλημα». «Περιμένουμε το ιατροδικαστικό πόρισμα και το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων».

Ο Ντεσουάν ήταν σύμβουλος του κράτους και διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών, ενώ το 2009 ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τον διόρισε επικεφαλής ειδικής επιτροπής με αντικείμενο μεταρρυθμίσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μεταξύ άλλων χρημάτισε υπουργός προϋπολογισμού, ενώ μία από τις σημαντικότερες δράσεις του ήταν η δημιουργία, το 2001, ενός αναμορφωμένου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια για τους φοιτητές από μη προνομιούχες γειτονιές.

Ο πρόεδρος Σαρκοζί, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του Ντεσουέν: «Ο Ρισάρ Ντεσουάν συνέβαλε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο της γενιάς του προάγοντας το κύρος του ανώτατου εκπαιδευτικού συστήματος της Γαλλίας».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ δήλωσε ότι ο γάλλος γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη έσπευσε στο ξενοδοχείο και βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές.

«Η Γαλλία σήμερα έχασε έναν διαπρεπή εκπρόσωπο της γαλλικής σχολής πολιτικών επιστημών, ακούραστο αρωγό της επιρροής των γαλλικών πανεπιστημίων στον κόσμο, αξιόλογο αρχιτέκτονα της αναδόμησης ενός εξέχοντος ιδρύματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ