Τα φριχτά βασανιστήρια που έζησε ο Μίμης Ζουγανέλης στα χέρια των δολοφόνων - iefimerida.gr

Τα φριχτά βασανιστήρια που έζησε ο Μίμης Ζουγανέλης στα χέρια των δολοφόνων

Τα φριχτά βασανιστήρια έζησε ο Μίμης Ζουγανέλης στα χέρια των δολοφόνων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα έγκλημα άνευ προηγούμενου για την Ελλάδα ήταν όπως αποδεικνύεται η δολοφονία του επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη στη Μύκονο. Οι απαντήσεις των δραστών στους δικαστές για το πως έστησαν την ενέδρα στον άτυχο 73χρονο, αλλά και πως τον βασάνισαν συγκλόνισαν το ακροατήριο.

Όπως αναφέρει η Espresso oι δυο δράστες δεν δίστασαν ακόμα και να βασανίσουν, σχίζοντας τις σάρκες του θύματος με σπασμένα γυαλιά και τη μασιά από το τζάκι του σπιτιού.

Εντύπωση προκάλεσε η ψυχραιμία της 30χρονης Πολωνής χορεύτριας, η οποία, στην ερώτηση των δικαστών στη Σάμο πως άντεξε αυτό το μαρτύριο, απάντησε με μία απλότητα «δεν τον σκοτώσαμε εμείς».

Και δε σταμάτησε εκεί, αφού παραδέχθηκε ότι μαζί με τον εραστή της βασάνισαν τον Μίμη Ζουγανέλη, καθώς ήθελαν να τους αποκαλύψει που έκρυβε το 1.050.000 ευρώ. Μάλιστα επέμεινε πως αμέσως μετά τα φριχτά βασανιστήρια ζήτησε από τον εραστή της να «πάρει» τον σφυγμό του άτυχου άνδρα και τότε όπως είπε διαπίστωσαν πως ήταν ακόμη ζωντανός. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να πείσει πως ότι κάποιος άλλος, μετά από εκείνους μπήκε στο σπίτι και σκότωσε τον 73χρονο.

Ωστόσο τα επιχειρήματα των δραστών δεν έπεισαν τους δικαστές οι οποίοι των επέβαλαν βαρύτατες ποινές. Με ισόβια κάθειρξη και 17 χρόνια φυλάκιση τιμώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σάμου την Πολωνή χορεύτρια και με ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια φυλάκιση τον Πολωνό φίλο της.

Όσον αφορά στον τρίτο κατηγορούμενο, κρίθηκε αθώος ως προς την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ ένοχος κρίθηκε για τη συμμετοχή του στη ληστεία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 χρόνων. Το δικαστήριο που συνεδρίαζε επί τρεις ημέρες, δέχθηκε εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα και για τους τρεις κατηγορουμένους, που ζητούσε να κριθούν ένοχοι οι δύο για τη ληστεία και ανθρωποκτονία και ο τρίτος αθώος για την ανθρωποκτονία και ένοχος για τη ληστεία.

Συγκεκριμένα, ζήτησε την ισόβια κάθειρξη και 17 χρόνια φυλάκιση για τους ενόχους της ληστείας και ανθρωποκτονίας και για τον τρίτο ένοχο την αθώωσή του για την ανθρωποκτονία και την επιβολή φυλάκισης 17 χρόνων για τη ληστεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ