«Φτύσε ή κατάπιε»: Εταιρεία οδοντόκρεμας απολογείται για διαφημιστικό με σεξουαλικά υπονοούμενα [εικόνες] - iefimerida.gr

«Φτύσε ή κατάπιε»: Εταιρεία οδοντόκρεμας απολογείται για διαφημιστικό με σεξουαλικά υπονοούμενα [εικόνες]

Η επίμαχη διαφήμιση / Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας Brushbox, που παράγει οδοντόβουρτσες, με βασικό μήνυμα τη φράση «φτύσε ή κατάπιε».


Η διαφήμιση εντοπίστηκε πάνω σε σουβέρ ανάμεσα σε δώρα καλοσωρίσματος που πήραν φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Σάσεξ.

«Είτε φτύνετε ή καταπίνετε κατά τη διάρκεια της (δις...) καθημερινής στοματικής ρουτίνας σας, βάλτε τη στοματική υγιεινή σας στον αυτόματο με την Brushbox» αναφερόταν στη μια πλευρά του σουβέρ.

Στην άλλη πλευρά, απεικονιζόταν σε κοντινό πλάνο το στόμα μιας γυναίκας η οποία έφτυνε την οδοντόπαστα.

«Αυτό είναι σεξουαλική παρενόχληση» έγραψε στο Twitter η φεμινιστική ομάδα Untameable Shrews που εντόπισε πρώτη την αμφιλεγόμενη διαφήμιση.

Ακολούθησε πλήθος αναρτήσεων με το ίδιο πνεύμα από άλλους χρήστες του Twitter, οι οποίοι χαρακτήρισαν τη διαφήμιση «εντελώς ακατάλληλη και χυδαία» και «στα όρια του πορνό».

Η εταιρεία υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τη διαφήμιση λέγοντας ότι ήταν ακατάλληλη και παραπλανητική.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε θα μπορούσε να θεωρηθεί υποτιμητική για τις γυναίκες και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη - δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μας και αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε» ανέφερε σε δήλωσή της η αγγλική εταιρεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ