Επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Σημίτη [βίντεο] - iefimerida.gr

Επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Σημίτη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Ακαδημίας 35.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ, στον 5ο όροφο του κτιρίου, όπου βρισκόταν το γραφείο του κ. Σημίτη που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό, ωστόσο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε επεκτάθηκε άμεσα και σε άλλους ορόφους του κτιρίου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 27 πυροσβέστες με εννιά οχήματα, καθώς άντρες της Αστυνομίας. Μετά την κατάσβεση της φωτιάς και από την έρευνα των Αρχών, εντοπίστηκαν υπολείμματα από γκαζάκια, επιβεβαιώνοντας πως η έκρηξη οφειλόταν σε εμπρηστικό μηχανισμό.

Είναι η δεύτερη φορά μέσε σε 2,5 χρόνια που το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού γ´ινεται στόχος εμπρηστών Υπενθυμίζεται πως και στις 28 Ιανουαρίου 2010, η οργάνωση «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση» είχε τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό στο ίδιο σημείο. Η έκρηξη είχε προκαλέσει μικρής, σχετικά, έκτασης ζημιές.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παντελής Καψής με αφορμή την επίθεση στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι επιχειρούν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα στην πορεία προς τις εκλογές, δεν θα το πετύχουν. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ