Χειροπέδες σε τρεις -Νέες συλλήψεις στη Βενεζουέλα για την απόπειρα κατά του Μαδούρο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Χειροπέδες σε τρεις -Νέες συλλήψεις στη Βενεζουέλα για την απόπειρα κατά του Μαδούρο [εικόνες & βίντεο]

Χειροπέδες σε τρεις στη Βενεζουέλα για την απόπειρα κατά του Μαδούρο
ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Ο υπουργός Λαϊκής Εξουσίας για την Επικοινωνία και την Ενημέρωση της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες, ανακοίνωσε ότι οι Αρχές συνέλαβαν ακόμη 3 άτομα για την απόπειρα κατά του Νικολάς Μαδούρο.

Ο κ. Ροντρίγκες άφησε αιχμές κατά των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ισπανίας ότι παρέχουν προστασία και σε άλλα άτομα που εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας με drones, που καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στις 4 Αυγούστου. Η κυβέρνηση παρουσίασε ένα βίντεο, στο οποίο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να ομολογεί την συμμετοχή του στην επίθεση και να δίνει λεπτομέρειες για αυτήν. Ο υπουργός της κυβέρνησης Μαδούρο κατηγόρησε και πάλι τον πρώην πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης, Χούλιο Μπόρχες, (που βρήκε καταφύγιο στην Κολομβία) ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Η στιγμή που ο Νικολάς Μαδούρο βλέπει από πάνω του τα drones



Τρεις συλλήψεις σε επιχείρηση στο Καράκας

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι οι Αρχές συνέλαβαν δυο άνδρες και μια γυναίκα που συμμετείχαν στην αμφιλεγόμενη επίθεση με εκρηκτικά κατά του Μαδούρο, στο κέντρο του Καράκας τον περασμένο Αύγουστο. Πρόκειται για τους: Ενριμπέρτ Ρίβας, γνωστός ως «Μορφέο» (ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» της επίθεσης), Άνχελα Λισμπέτ Εξπόσιτο Καρίγιο, γνωστή και ως «Περέρα», καθώς και έναν απόστρατο συνταγματάρχη, τον Ραμόν Σαντιάγκο Βελάσκο, γνωστό ως «Κοροκόρο». Τα τρία άτομα συνελήφθησαν στο Καράκας σε επιχειρήσεις της Μυστικής Αστυνομίας SEBIN.

Με ειδικές ασπίδες οι σωματοφύλακές του τον προστατεύουν



Ο κ. Ροντρίγκες υποστήριξε πως απομένουν να συλληφθούν και δυο άτομα ακόμη που κατασκεύασαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και διαφεύγουν την σύλληψη, τον Γκρεγκόριο Χοσέ Γιάγουας Μόνχε, γνωστός ως «Λατίνο» και τον Γίλμπερ Αλμπέρτο Εσκαλόνα, γνωστός ως «Παστόρ». «Αποδεικνύουμε πως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτούν τρομοκρατικές πράξεις», δήλωσε ο κ. Ροντρίγκες και πρόσθεσε: «Υπάρχουν νέα στοιχεία που συνδέουν τον Χούλιο Μπόρχες με την απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, που προέκυψαν μετά από ομολογίες νέων συλληφθέντων». Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα κάνει λόγο για προβοκάτσια και υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση κατάφερε να κλιμακώσει τις διώξεις κατά των πολιτικών της αντιπάλων και να αυξήσει τον αριθμό των πολιτικών κρατουμένων.

Χειροπέδες σε τρεις -Νέες συλλήψεις στη Βενεζουέλα για την απόπειρα κατά του Μαδούρο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2



Προέβαλαν βίντεο με ομολογία ενός από τους δράστες

Ο υπουργός της κυβέρνησης Μαδούρο, παρουσίασε επίσης ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται ο συλληφθείς με την ονομασία «Μορφέο», να ομολογεί ότι παρέλαβε χρήματα για να αναλάβει την επίθεση με την ονομασία «Φοίνιξ», ότι έγινε εκπαίδευση στην Κολομβία για τον σκοπό αυτό και ότι φόρτωσαν κάθε drone με ένα κιλό εκρηκτικής ύλης C4. Άγνωστο παραμένει πάντως, αν ο συλληφθείς πράγματι ομολόγησε την συμμετοχή του στην επίθεση ή υποχρεώθηκε κατά την ανάκριση του να «ομολογήσει» και να ενοχοποιήσει στελέχη της αντιπολίτευσης.
«Τον Μάρτιο με κάλεσε ένας με την ονομασία «Πίκο» και μου είπε ότι σε μια εβδομάδα θα πρέπει να φύγω. Μου κατέθεσε χρήματα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας μου. Πήγα στο Σαν Αντόνιο, όπου συναντήθηκα μαζί του και πήγαμε στην Κολομβία. Εκεί βρεθήκαμε και με άλλο άτομο που μας πήγε σε έναν καταυλισμό. Εκεί έμεινα πέντε μήνες, εκπαιδευτήκαμε πολύ στον χειρισμό των drones», εμφανίζεται να λέει στο βίντεο ο συλληφθείς. Ο «Μορφέο» σε αυτό το βίντεο, το οποίο προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας, φέρεται να ομολογεί ότι η επίθεση αρχικά είχε σχεδιαστεί για τις 5 Ιουλίου. Ωστόσο λόγω κάποιων γεγονότων μετατέθηκε για τις 4 Αυγούστου. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι τα drones φορτώθηκαν με ένα κιλό εκρηκτικά C4 στο ξενοδοχείο Altamira Village στο Καράκας. Στην ερώτηση αν οι κολομβιανές Αρχές γνώριζαν ότι στο έδαφος τους «εκπαιδεύονταν τρομοκράτες» ο «Μορφέο» απάντησε: «Προφανώς, ναι το ήξεραν». Μάλιστα, σε ένα άλλο βίντεο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας, φαίνεται η σύλληψη του «Μορφέο» τη νύχτα στο Καράκας. «Είναι ο διάβολος και το χρήμα τους ενώνουν», δήλωσε ο υπουργός κ. Ροντρίγκες, ο οποίος επανέλαβε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η επίθεση χρηματοδοτήθηκε από την Κολομβία και τις ΗΠΑ.

Χειροπέδες σε τρεις -Νέες συλλήψεις στη Βενεζουέλα για την απόπειρα κατά του Μαδούρο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Δείτε το βίντεο με την φερόμενη ομολογία ενός από τους συλληφθέντες:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ