fbpx Μπριζόλες με σος από πόρτο και μουστάρδα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΕΤΟΙΜΕΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ

Μπριζόλες με σος από πόρτο και μουστάρδα

Aπό το βιβλίο Spain: The Cookbook.
24|09|2018 | 11:29
Aπό το βιβλίο Spain: The Cookbook.

Αυτό το τέλειο κυρίως πιάτο για ένα dinner party φτιάχνεται σε λίγα λεπτά.

Δεν έχετε πόρτο; Χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο γλυκό κόκκινο κρασί (κιάντι, μερλό, μαυροδάφνη).

Για 6 άτομα:

  • 6 μπριζόλες, περίπου 150 γρ. η καθεμία
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα
  • 5 κ.σ. πόρτο
  • αλάτι

Μπριζόλες με σος από πόρτο και μουστάρδα | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση:

  • Αλείψτε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με λίγο λάδι και αφήστε τις να σταθούν στο ψυγείο για 30’. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι.
  • Αλατίστε και ψήστε τις μπριζόλες σε δυνατή φωτιά για 2-4’ από κάθε πλευρά, ανάλογα με την προτίμησή σας.
  • Μεταφέρετε σε πιατέλα και διατηρήστε τις ζεστές.
  • Προσθέστε στο τηγάνι τη μουστάρδα και το πόρτο ανακατεύοντας διαρκώς και μαγειρέψτε για 2-3’.
  • Περιχύστε τις μπριζόλες με τη σος και σερβίρετε αμέσως με σαλάτα/ρύζι/πατάτες.

Aπό το βιβλίο Spain: The Cookbook, εκδ. Phaidon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ