Καμία γκέισα -Για γιακιτόρι και μπύρα στο Birdman, τη νέα γιαπωνέζικη παμπ της Αθήνας - iefimerida.gr

Καμία γκέισα -Για γιακιτόρι και μπύρα στο Birdman, τη νέα γιαπωνέζικη παμπ της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο εγχείρημα του Άρη Βεζενέ μας πάει στην Άπω Ανατολή, όπως δεν την ξέρεις.

Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, τα νεοϋορκέζικα περιοδικά επιχείρησαν να προβλέψουν τις νέες γαστριμαργικές τάσεις που θα μας απασχολούσαν παγκοσμίως το 2018 (κανείς δεν μπορεί να τρώει κινόα για πάντα).

Ανάμεσα στο ινδικό street food και την πρωτεΐνη που προέρχεται από τα φυτά, ξεχώριζε η πρόβλεψη για την ανάδειξη του «γιαπωνέζικου dude food», ήτοι φαγητού για άνδρες, ήταν ό,τι τρώνε οι Γιαπωνέζοι σχεδόν στο πόδι μετά τη δουλειά τους.

Στο διαμπερές στενόμακρο Birdman, που άνοιξε στην καρδιά του καλοκαιριού στο Σύνταγμα (μπαίνεις από τη Σκούφου 2 και βγαίνεις από την Βουλής 35, ή και το αντίστροφο, καίριο να το ξέρεις αν δώσεις ραντεβού αψήφιστα «στην είσοδο»), δεσπόζει από άκρη σε (σχεδόν) άκρη μια μεγάλη μπάρα, σαν αυτές που βρίσκεις σε όλες τις ιζακάγια, τις παμπ της Ιαπωνίας που συχνά συγκρίνονται με τις ιρλανδικές παμπ ή τα τάπας μπαρ της Ισπανίας.

Την ίδια μπάρα έχουν και τα κορυφαία σούσι μπαρ, όταν κάθεσαι ήσυχος και περιμένεις ο σούσι σεφ να βάλει μπροστά σου το πιατάκι που αυτός πιστεύει ότι χρειάζεσαι.

Στο Birdman, όμως, η διαδικασία είναι πιο δημοκρατική.

Διαβάστε για τη νέα γιαπωνέζικη παμπ της Αθήνας, Birdman, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Birdman ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΠΑΜΠ ΑΡΗΣ ΒΕΖΕΝΕΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ