Super League: Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι απόψε, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα - iefimerida.gr

Super League: Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι απόψε, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη μεγάλη «μάχη» στο ελληνικό πρωτάθλημα… έρχεται.

Απόψε στις 20:30 ο Κυπελλούχος και δευτεραθλητής ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Πρωταθλήτρια ΑΕΚ, στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν.

Με το κλίμα να είναι ακόμη τεταμένο με όσα έγιναν πέρυσι στην Τούμπα, έπειτα από το… ντου του Ιβάν Σαββίδη και την τιμωρία το ΠΑΟΚ για τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, οι Θεσσαλονικείς αναζητούν μια μεγάλη νίκη. Άλλωστε έχουν ήδη -2 και δεν έχουν περιθώρια για απώλεια βαθμών απόψε. Την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Πασχαλάκης. Από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα θα είναι οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν ο Μαουρίσιο και ο Κάνιας, με τον Μπίσεσβαρ και ο Λημνιός θα είναι στην πλάγια. Επιτελικός χαφ θα είναι ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Πρίγιοβιτς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πασχαλάκης, Χατσερίντι, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Καντουρί και Καρέλης. Εκτός έμειναν οι Ουάρντα και Τόσκα, οι οποίοι αγωνίστηκαν και στο παιχνίδι με την Τσέλσι, καθώς και οι Ακπόμ, Μαλεζάς και Κίτσιου.

Από την άλλη, στην ΑΕΚ μετά το 3-0 από τον Αγιαξ αναζητούν… αντίδραση. Η Πρωταθλήτρια μετρά σε σημαντικές επιστροφές παικτών απόψε και θέλει να δώσει… απαντήσεις. Οι «κιτρινόμαυροι» επιθυμούν να αυξήσουν τη διαφορά από τον έτερο διεκδικητή του φετινού πρωταθλήματος στο +5. Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναμένεται να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την ομάδα που παρέταξε στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μπάρκας, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Οικονόμου και Λόπες. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Σιμόες και Γαλανόπουλος, ενώ στα πλάγια θα είναι ο Μπακασέτας και ο Μάνταλος. Επιτελικός χαφ θα είναι ο Κλωναρίδης και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Λιβάγια. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τσιντώτας, Γκάλο, Λόπες, Χουλτ, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Αϊντάρεβιτς, Γιαννιώτας, Πόνσε και Γιακουμάκης. Εκτός έμειναν οι ανέτοιμοι Άλεφ, Μπογέ και Αλμπάνη, ενώ έκπληξη αποτελεί ο αποκλεισμός του Μοράν.

Εκτός του ντέρμπι στην Τούμπα μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Λεβαδειακό. Περίπου 20.000 οπαδοί της ομάδας θα βρεθούν στο Μαρούσι για να στηρίξουν τα «παιδιά» του Γιώργου Δώνη που κάνουν εξαιρετικές παρουσίες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ νωρίτερα στα Πηγάδια ο ΟΦΗ θα παίξει κόντρα στην Ξάνθη.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Χθες

  • Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-0
  • Ατρόμητος – Λάρισα 1-0
  • ΠΑΣ Γιάννινα - Αρης 1-0

Σήμερα

  • 16:00 Ξάνθη – ΟΦΗ (EΡT1)
  • 19:00 Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός (ΕΡΤ1)
  • 20:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (Novasports1)

Δευτέρα

  • 19:00 Παναιτωλικός – Λαμία (ΕΡΤ1)
  • 19:30 Πανιώνιος - Ολυμπιακός (Novasports1)

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες):

  1. Ατρόμητος 10 (4αγ)
  2. Oλυμπιακός 9
  3. ΑΕΚ  9 
  4. Αρης 9 (4αγ)
  5. ΠΑΟΚ  7 
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 6 (4αγ) 
  7. Παναιτωλικός 4
  8. Αστέρας Τρίπολης 3 (4αγ)
  9. Παναθηναϊκός 3
  10. Λεβαδειακός 3 
  11. Λάρισα 3 (4αγ)
  12. Ξάνθη 2
  13. ΟΦΗ 1
  14. Πανιώνιος 1 
  15. Απόλλων Σμύρνης 0 (4αγ) 
  16. Λαμία 0

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς
** Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

  • 18:15 Λάρισα - Παναιτωλικός
  • 19:00 Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
  • 20:30 ΟΦΗ - ΑΕΚ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

  • 16:00 Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος
  • 18:15 Λεβαδειακός - Ατρόμητος
  • 19:00 Αρης - Αστέρας Τρίπολης
  • 20:30 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Δευτέρα 1η Οκτωβρίου

  • 19:00 Λαμία - Ξάνθη
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΟΚ αεκ Super League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ