Συνεχίζονται οι εμφύλιες συγκρούσεις στην Λιβύη - iefimerida.gr

Συνεχίζονται οι εμφύλιες συγκρούσεις στην Λιβύη

Συνεχίζονται οι εμφύλιες συγκρούσεις στην Λιβύη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα από 22 είναι τα θύματα μέχρι στιγμής των φυλετικών συγκρούσεων στην Λιβύη, οι οποίες μαίνονται εδώ και τρεις ημέρες, παρά τις όποιες προσπάθειες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, για την εκεχειρία.

Πρόκειται για μάχες μεταξύ των μειονοτήτων των Βερβέρων, και των Αράβων που είναι γείτονές τους στα περίχωρα της πόλης Ζουάρα. Το φαινόμενο αυτό ωστόσο δεν είναι νέο, καθώς από την στιγμή που κατέρρευσε το καθεστώς του Καντάφι, πολλές φυλές έχουν έρθει σε συγκρούσεις μεταξύ τους.

Όπως σημείωσε ο Ιγιούμπ Σόφιαν του δημοτικού συμβουλίου στη Ζουάρα, εκπρόσωποι του εθνικού στρατού της Λιβύης προσπάθησαν να πείσουν τη Δευτέρα τις δύο πλευρές να τερματίσουν τις συγκρούσεις, όμως απέτυχαν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Φάουζι Άμπντελ Άαλ είχε δηλώσει ότι ετοιμάζεται ομάδα 200 ανδρών από το υπουργείο προς την περιοχή όπως και αποστολή του στρατού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ