Η ΔΕΗ θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων την έκλεβαν με υπερτιμολογήσεις - iefimerida.gr

Η ΔΕΗ θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων την έκλεβαν με υπερτιμολογήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις δαπάνες της ΓΕΝΟΠ, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων τυχόν αποδειχθεί ότι προέβησαν σε προφανείς υπερτιμολογήσεις ή εικονικές τιμολογήσεις.

«Η ΔΕΗ θα σταθμίσει τις επόμενες ενέργειές της, συμπεριλαμβανομένης -και πέραν της έκβασης της αναμενόμενης εισαγγελικής έρευνας- της ανάληψης νομικών πρωτοβουλιών», αναφέρει συγκεκριμένα.

Η σχετική έρευνα ανατέθηκε από τη διοίκηση της επιχείρησης (προς την οποία ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου απηύθυνε σήμερα σχετική επιστολή) στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου.

Η ΔΕΗ αναφέρει ακόμη ότι οι πληρωμές προς τη ΓΕΝΟΠ, οι οποίες σταμάτησαν πριν από ένα χρόνο, έγιναν σε εφαρμογή σχετικών όρων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ότι «μοναδικοί υπόλογοι είναι τα πρόσωπα που άσκησαν τη διαχείριση των κονδυλίων που αναφέρονται στο πόρισμα».

Επισημαίνει τέλος ότι θα προχωρήσει άμεσα σε σύσταση Γραφείου Συμμόρφωσης και Δεοντολογίας (COMPLIANCE & ETHICS), που θα επιφορτισθεί (και) για την αποτροπή παρομοίων φαινομένων.

Να θυμήσουμε πως σημερινό δημοσίευμα ανέφερε ότι περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ έκλεψαν από τη ΔΕΗ συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ προσκομίζοντας στην επιχείρηση πλαστά ή εικονικά τιμολόγια από εκδηλώσεις και ταξίδια που είτε κόστιζαν λιγότερο, είτε δεν έγιναν ποτέ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος έκανε σήμερα την πρόταση να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών, μετά τις καταγγελίες για εικονικά τιμολόγια, με τα οποία «φέσωσαν» τη ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ