Δεν κάνει πίσω ο νέος πρόεδρος του Μεξικού -Θα πουλήσει το προεδρικό αεροσκάφος παρά την ταλαιπωρία [βίντεο] - iefimerida.gr

Δεν κάνει πίσω ο νέος πρόεδρος του Μεξικού -Θα πουλήσει το προεδρικό αεροσκάφος παρά την ταλαιπωρία [βίντεο]

Ο νέος πρόεδρος του Μεξικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να «εγκλωβίστηκε» επί τρεις ώρες σε ένα αεροπλάνο της γραμμής ο νέος πρόεδρος του Μεξικό, αλλά όπως δήλωσε είναι αποφασισμένος να πουλήσει το προεδρικό αεροσκάφος.

Ο Άντρες Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ ήταν ένας από τους εκατοντάδες επιβάτες που καθυστέρησαν επί ώρες λόγω σφοδρής βροχόπτωσης να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του Χουατούλκο, μιας παραθαλάσσιας πόλης στις ακτές της χώρας στον Ειρηνικό Ωκεανό με προορισμό την πρωτεύουσα. Αλλά παρά την ταλαιπωρία, ο αριστερός πρόεδρος, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές τον περασμένο Ιούλιο υποσχόμενος να φέρει τη λιτότητα στο κράτος, είπε ότι θα ντρεπόταν να επιβιβαστεί σ’ ένα «πολυτελές αεροπλάνο σε μια χώρα όπου υπάρχει τόση φτώχεια».

Το προεδρικό αεροσκάφος του Μεξικό, ένα Boeing 787 Dreamliner 300 θέσεων και αξίας περίπου 220 εκατομμυρίων δολαρίων, είχε παραγγείλει το 2012 ο τότε πρόεδρος της χώρας Φελίπε Καλντερόν και παραδόθηκε πριν δύο χρόνια.

«Εγώ δεν πρόκειται να ανέβω σ’ αυτό το αεροπλάνο. Δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη γι’ αυτό», είπε ο Ομπραντόρ σε δημοσιογράφους. «Κανένας πολιτικός που φέρεται εγωιστικά δεν πρόκειται να αντέξει», πρόσθεσε.

Τον περασμένο Αύγουστο ένας Μεξικανός επιχειρηματίας πρότεινε στον AMLO, όπως λένε οι οπαδοί του τον Ομπραντόρ, να αγοράσει το προεδρικό αεροσκάφος έναντι 99 εκ. δολαρίων για να το μετατρέψει σε ιπτάμενο ταξί με κόστος ώρας πτήσης 20.000 δολάρια.

Ο 64χρονος πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικό θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του την 1η Δεκεμβρίου και αυτό το διάστημα περιοδεύει στη χώρα του για να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους του. Σκοπεύει να ζήσει στο δικό του σπίτι κι όχι στο προεδρικό μέγαρο, να μειώσει στο μισό τον μισθό του προέδρου της χώρας, ο οποίος θα αποτελεί και πλαφόν οροφής για τους κρατικούς αξιωματούχους και να μειώσει όλα τα προνόμια της «μαφίας της εξουσίας» στο Μεξικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ