Εγκαταλείπει τη Γερμανία η Microsoft; - iefimerida.gr

Εγκαταλείπει τη Γερμανία η Microsoft;

Εγκαταλείπει τη Γερμανία η Microsoft;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κόντρα μεταξύ των δύο κολοσσών της τεχνολογίας, ίσως οδηγήσει στην αποχώρηση της Microsoft από τη Γερμανία, η οποία εδώ και χρόνια έχει στήσει εκεί, το κέντρο διανομής των προϊόντων της για όλη την Ευρώπη.

Εάν η Motorola κερδίσει τη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον της Microsoft, στις 17 Απριλίου τότε μπορεί να επιβληθεί απαγόρευση για πώληση των προϊόντων της στη Γερμανία αλλά και δυσκολία στη διανομή τους σε άλλες χώρες.

Η Motorola κατηγορεί την Microsoft για κλοπή της πατέντας H.264 που χρησιμοποιείται στην κωδικοποίηση των video και έχει αξιοποιηθεί έως τώρα στα XBOX, τα Windows 7, το Windows Media Player και τον Explorer. Από την πλευρά της η Microsoft έχει προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμαρτυρόμενη για μονοπωλιακή τακτική της Motorola η οποία αξιώνει 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την αδειοδότηση των προϊόντων της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ