«Πληγή» η Ελλάδα για την γερμανική εταιρεία Praktiker - iefimerida.gr

«Πληγή» η Ελλάδα για την γερμανική εταιρεία Praktiker

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήγμα από την αδυναμία των βασικών αγορών της Ελλάδας και Ρουμανίας δέχθηκε η γερμανική εταιρεία Praktiker, επηρεάζοντας σημαντικά τις πωλήσεις και τους στόχους του 2011.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, τα οποία ήταν κατώτερα των προβλέψεων, η γερμανική εταιρεία χαρακτήρισε δύσκολη την επίτευξη των στόχων του τρέχοντος έτους.

Πλέον όλα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα η επανατοποθέτηση του brand Praktiker θα μεταφραστεί σε αύξηση των πωλήσεων και από το πότε θα ανακάμψουν οι βασικές χώρες του διεθνούς χαρτοφυλακίου της Praktiker, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

Πάντως, για το πρώτο τρίμηνο, ο όμιλος ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων κατά 11%, στα 666,4 εκατ. ευρώ, και ζημίες προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ύψους 71,6 εκατ. ευρώ. Ενώ, οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν ζημίες 63,6 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 679 εκατ. Ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Γερμανία πωλήσεις Praktiker
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ