Παρασκευόπουλος: Αυτονόητη η επέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια - iefimerida.gr

Παρασκευόπουλος: Αυτονόητη η επέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια

Νίκος Παρασκευόπουλος/Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το πόρισμα θεωρεί αυτονόητη την επέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια όταν υπάρχουν κακουργήματα».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής του υπουργείου Παιδείας, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά».

Όσον αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών στα Πανεπιστήμια, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι «μία πρότασή μας είναι να δημιουργηθεί μια επιτροπή συμβουλευτική στην οποία θα μετέχουν όσοι έχουν υπεύθυνες αρμοδιότητες ή έχουν ρόλο σχετικά με το θέμα αυτό. Δηλαδή θα μετέχει ο πρύτανης, καθηγητές, φοιτητές, ο Εισαγγελέας, αστυνομικός ακόμη και κάποιος ο οποίος εκπροσωπεί τους οργανισμούς που ασχολούνται με τα ναρκωτικά προκειμένου αυτό το σώμα να συζητά διασταυρώνοντας τις διαφορετικές οπτικές γωνίες που υπάρχουνε και δίνοντας μια γνώμη στο πανεπιστήμιο».

«Το κείμενο του πορίσματος θεωρεί αυτονόητο και το σημειώνει ότι όταν έχουμε να κάνουμε με κακουργήματα η Αστυνομία εισέρχεται ελεύθερα στον πανεπιστημιακό χώρο χωρίς να χρειάζονται άδειες και προχωρεί σε καταστολή», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις καταλήψεις, ανάφερε χαρακτηριστικά ότι «Τόσα χρόνια δεν είχαμε επεμβάσεις της Αστυνομίας; Είχαμε, έληξε το πρόβλημα; Δεν έληξε. Άρα δεν λέμε ότι δεν χρειάζεται η Αστυνομία, δεν λέμε ότι ο νόμος δεν πρέπει να γίνει διαρκώς καλύτερος, λέμε ότι πρέπει να προσέξουμε όλες τις πτυχές, πρέπει να προσέξουμε για παράδειγμα και την πανεπιστημιακή ζωή με τις ανάγκες που έχει για μια ησυχία, ηρεμία για την εκπαίδευση. Να προσέξουμε την ανάγκη να υπάρχει ασφάλεια και να μην υπάρχει έγκλημα στο χώρο του πανεπιστημίου».

«Λέμε στο πόρισμα ότι ναι μεν το πανεπιστήμιο ως χώρος, όταν μάλιστα είναι μέσα στο κέντρο της πόλης, είναι κομμάτι της κοινωνίας και δεν μπορεί να είναι απολύτως στεγανό στο έγκλημα, αλλά λέμε ότι ακόμα και αν δεν μπορεί να είναι τελείως στεγανό το πανεπιστήμιο, πρέπει να έχει πολύ πιο ήσυχη ατμόσφαιρα και πολύ λιγότερη εγκληματικότητα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ