Ο νέες παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης μέσα από φωτογραφίες που τράβηξαν οι σκηνοθέτες του [πρόγραμμα]

Με σύνθημα τη φράση του Μάνου Ελευθερίου «Αχ πόσα ακόμα μας επιφυλάσσει το παρελθόν», το Θέατρο Τέχνης παρουσίασε τον προγραμματισμό του γι ατη θεατρική σεζόν 2018-2019.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει ενδιαφέρουσες νέες παραγωγές, αλλά και σημαντικές επαναλήψεις.

Φέτος το Θέατρο Τέχνης κάλεσε τους σκηνοθέτες που συμμετέχουν στο ρεπερτόριο του να βγάλουν και να στείλουν μια φωτογραφία που τράβηξαν οι ίδιοι κατά το διάστημα των προβών τους και που τη θεωρούν αντιπροσωπευτική με κάποιο τρόπο της παράστασης που ετοιμάζουν.

Ετσι ιδιαίτερα και διαφορετικά παρουσιάζεται το νέο πρόγραμμα:

Το νέο πρόγραμμα με μία ματιά:

Συγκεκριμένα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, η «Eroica» του Κοσμά Πολίτη, το έργο-σταθμό της ελληνικής λογοτεχνίας που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο, κάνει πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου.

Οι «Παλιοί καιροί» του Χάρολντ Πίντερ, το οποίο ανεβάζει ο Γιάννης Χουβαρδάς στην πρώτη συνεργασία του ως σκηνοθέτη με το θέατρο που ίδρυσε ο Κάρολος Κουν, έρχεται από τις 29 Νοεμβρίου, ενώ η πολυαναμενόμενη νέα παράσταση του Νίκου Μαστοράκη «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης», του Έντεν Φον Χόρβατ, κάνουν πρεμιέρα στις 20 Φεβρουαρίου 2019.

Επίσης, ο Χάρης Φραγκούλης και η ομάδα KURSK παρουσιάζουν τη δική της εκδοχή πάνω στον «Οθέλλο» του Σαίξπηρ (από 25/2/19), ενώ η Σοφία Μαραθάκη και η Ομάδα Θεάτρου ΑΤΟΝΑλ παρουσιάζουν το έργο που ουσιαστικά καθιέρωσε το θέατρο του παραλόγου, τη «Φαλακρή τραγουδίστρια», του Ευγένιου Ιονέσκο (από 6/5/19).

Ως προς τις επαναλήψεις, το Θέατρο Τέχνης φέρνει ξανά στο Υπόγειο για τρίτη συνεχή χρονιά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» του Ζοέλ Πομμερά, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (πρεμιέρα 3/10/18), καθώς και τις «Δούλες», το έργο-μύθος του Ζαν Ζενέ που ανέβηκε πέρσι στη σκηνή του Υπογείου, 50 ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του στον ίδιο χώρο (πρεμιέρα 7/1/19).

Στη Φρυνίχου από τις 21 έως 27 Σεπτεμβρίου 2018, φιλοξενείται το Φεστιβάλ Αναλόγιου νεοελληνικών έργων, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Σίσσυς Παπαθανασίου, που υποστηρίζεται από το Υπουργείου Πολιτισμού.
Ως προς τις επαναλήψεις, το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου «RELAX... MYNOTIS» έρχεται για τρίτη χρονιά και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (πρεμιέρα 1η Οκτωβρίου), ενώ η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου (πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου), στη σκηνική ενσάρκωσή της από τον Βασίλη Παπαβασιλείου, ξαναγεννιέται και φέτος και επιστρέφει, όπως πάντα, σαν φόρος κατάφασης στη δύναμη της ποίησης, του θεάτρου και της ζωής.

Δειτε όλο το πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέατρο τέχνης νέο πρόγραμμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ