Επέκταση και διαμόρφωση του μώλου στη Σκάλα Αγκιστρίου - iefimerida.gr

Επέκταση και διαμόρφωση του μώλου στη Σκάλα Αγκιστρίου

Αγκίστρι (Φωτογραφία: Εurokinissi/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε η κατασκευή επέκτασης και διαμόρφωσης μώλου στη Σκάλα Αγκιστρίου.

Το έργο ξεκίνησεμε χρηματοδότηση ύψους 2.215.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα καλυφθούν πλήρως οι αυξημένες ανάγκες του νησιού, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο. Η δυναμικότητα του λιμανιού πρακτικά διπλασιάζεται καθώς παρέχεται η δυνατότητα αγκυροβολίας σύγχρονων σκαφών μήκους 100 μέτρων, όπως και η εξυπηρέτηση μικρότερων σκαφών σε σύγχρονες εγκαταστάσεις,

Τι περιλαμβάνει το έργο

Ο υφιστάμενος μώλος στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού θα επεκταθεί κατά 70 περίπου μέτρα και θα διαπλατυνθεί, προκειμένου να διαμορφωθεί συνολικά ενιαίος μώλος με δυνατότητα αμφίπλευρης πρόσδεσης σκαφών μήκους 100 μ. και πλάτους 25 μ. Στην περιοχή του μώλου, διαμορφώνεται νέο παραλιακό μέτωπο πρόσδεσης σκαφών δημιουργώντας μια δεύτερη θέση πρυμνοδέτησης. Παράλληλα θα διαμορφωθεί και παραλιακό κρηπίδωμα με σκοπό τη διεύρυνση της οδού πρόσβασης από και προς τον μώλο.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, και συγκεκριμένα, εγκαταστάσεις πυρόσβεσης, ύδρευσης και ηλεκτροδότησης την παροχή πόσιμου νερού και ρεύματος στα σκάφη που θα ελλιμενίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγκίστρι σκάλα έργο υποδομής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ