Πυρά από την νεολαία ΑΝΕΛ κατά του πορίσματος Παρασκευόπουλου για την βία στα ΑΕΙ - iefimerida.gr

Πυρά από την νεολαία ΑΝΕΛ κατά του πορίσματος Παρασκευόπουλου για την βία στα ΑΕΙ

Νεολαία ΑΝΕΛ /Φωτογραφία intime news
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αιχμηρό τρόπο αντέδρασε η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο πόρισμα του Νίκου Παρασκευόπουλου σχετικά με τη βια στα Ανώτατα ιδρύματα.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως οι φοιτητές γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες και τα προβλήματα στις σχολές τους και πως «δεν χρειάζονται είναι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις ή την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος»

«Απαιτείται, επιτέλους, ειλικρινής διάλογος και σοβαρές προτάσεις από όλους, για να αντιμετωπιστεί το σύνθετο πρόβλημα της βίας και της αυθαιρεσίας στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση της νεολαίας των ΑΝΕΛ.

Οι φοιτητές γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες και τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολές τους - οι οποίες δυσκολεύονται σε ορισμένες περιπτώσεις να εκπληρώσουν την αποστολή τους - και το τελευταίο που χρειάζονται είναι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις ή την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος», τονίζει.

«Φαινόμενα χρήσης βίας ή άγριας κομματικοποίησης και εκμετάλλευσης των φοιτητών προσβάλλουν τη χώρα μας, προσβάλλουν την παιδεία και τον πολιτισμό μας. Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα καταθέσει και πάλι τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, ελπίζοντας ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο θα το πράξουν με γνώμονα το καλό των Πανεπιστημίων και μόνο», καταλήγει.

Η αντίδραση της νεολαίας των ΑΝΕΛ είναι το δεύτερο «κρούσμα» σε μία ημέρα της κρίσης στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων. Είχε προηγηθεί η ευθεία επίθεση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Θ. Τοσουνίδη στον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά για το θέμα των Σκοπίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ