Σε αυτή την χώρα θέλουν να χρεώνουν την... δοκιμή ρούχων στα καταστήματα - iefimerida.gr

Σε αυτή την χώρα θέλουν να χρεώνουν την... δοκιμή ρούχων στα καταστήματα

Δοκιμαστήριο (Φωτογραφία: Shutterstock)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ασυνήθιστη πρόταση στους ιδιοκτήτες καταστημάτων ένδυσης έκανε η υπουργός οικονομικών της Καστίλλης και της Λεόν, Μαρία Ντελ Πιλάρ.

Πρότεινε οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν τα δοκιμαστήρια να πληρώνουν για να μπουν μέσα. Δηλαδή, εάν κάποιος θέλει να δοκιμάσει ένα παντελόνι, θα πρέπει να δώσει το σχετικό αντίτιμο για να το φορέσει και να δει αν του πηγαίνει.

«Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν τα καταστήματα στην πόλη είναι να διασφαλίσουν καινοτόμες ιδέες. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα καταστήματα θα πρέπει να ξεκινήσουν οπωσδήποτε για τις δοκιμές στα αποδυτήρια -ήταν ένα παράδειγμα του τι θα μπορούσε να γίνει», δήλωσε η υπουργός.

Στόχος της έξτρα χρέωσης είναι περιοριστούν οι «τσαμπατζήδες» οι οποίοι δοκιμάζουν ρούχα, βρίσκουν το νούμερό τους και μετά τα αγοράζουν οικονομικότερα σε διαδικτυακά καταστήματα.

Η πρακτική αυτή, όπως υπογράμμισε, δεν επηρεάζει μεγάλες αλυσίδες που έχουν τα δικά τους e-shop.

Η πρόταση εξετάστηκε από μια επιτροπή εργασίας για το εμπόριο στην περιοχή και είναι μία από εκείνες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. «Δεν σημαίνει απαραίτητα πως τα καταστήματα θα ξεκινήσουν να χρεώνουν την δοκιμή», υπογράμμισε.

Οι καταναλωτές εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκειά τους και δήλωσαν πως δεν είναι διατεθείμενοι να πληρώσουν για να δοκιμάσουν μια απλή μπλούζα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δοκιμαστήρια χρέωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ