Μυρσίνη Ζορμπά: «Κινδυνολογούν» όσοι καταγγέλλουν εκποίηση αρχαιολογικών μνημείων - iefimerida.gr

Μυρσίνη Ζορμπά: «Κινδυνολογούν» όσοι καταγγέλλουν εκποίηση αρχαιολογικών μνημείων

Μυρσίνη Ζορμπά (Φωτογραφία: Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «κινδυνολογία» έκανε λόγο η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, ερωτώμενη σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες περί παραχώρησης 10.119 ακινήτων και μνημείων του ΥΠΠΟΑ, στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ).

Η κ. Ζορμπά, σε συνέντευξη της σε εκπομπή του Α Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, εξέφρασε μάλιστα την απορία : «Πώς συμβαίνει κι ενώ ο νόμος του 2016 (παρ. 4 του άρθρου 196) διασφαλίζει ότι τα ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος δεν παραχωρούνται στην ΕΤΑΔ Α.Ε, να κυκλοφορεί σήμερα ενάμιση χρόνο μετά την ψήφιση του με μια κινδυνολογική προσέγγιση;»

Η υπουργός Πολιτισμού επανέλαβε ότι « η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι αποκλειστική και αδιαπραγμάτευτη αρμοδιότητα του ΥΠΠΟ» λέγοντας χαρακτηριστικά: « τα μνημεία, τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ιστορικοί τόποι, ακόμα η άϋλη κληρονομιά, δεν παραχωρούνται, δεν υπάγονται σε καθεστώς συναλλαγής, προστατεύονται. Η πολιτιστική κληρονομιά έχει κατοχυρωθεί συνταγματικά εκ μέρους του κράτους και δεν χωρά καμία συζήτηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υπερταμειο μνημεία ΜΥΡΣΙΝΗ ΖΟΡΜΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ