Λαζαρίδης στο Bloomberg: Αυξημένο το ενδιαφέρον των επενδυτών για ελληνικές επιχειρήσεις - iefimerida.gr

Λαζαρίδης στο Bloomberg: Αυξημένο το ενδιαφέρον των επενδυτών για ελληνικές επιχειρήσεις

O διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξημένο το ενδιαφέρον των επενδυτών για ελληνικές επιχειρήσεις βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ), Σ. Λαζαρίδης, ο οποίος μίλησε στο Bloomberg, στο πλαίσιο του 13ου roadshow που πραγματοποιεί το Ελληνικό Χρηματιστήριο στο Λονδίνο.

Όπως τόνισε, ο μη χρηματοοικονομικός τομέας προσελκύει αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι και τα προηγούμενα χρόνια, εν μέσω της κρίσης, υπήρχε ενδιαφέρον, προσθέτοντας ότι οι καλές επιδόσεις των ελληνικών εταιρειών είναι το πιο σημαντικό θέμα για την προσέλκυση επενδυτών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σημαντική άνοδο στα καθαρά έσοδα, η οποία έφτασε το 32% φέτος και επισήμανε ότι καταγράφεται 70% αύξηση στα EBITDA την τελευταία πενταετία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η προεκλογική περίοδος να επηρεάσει τους επενδυτές, απάντησε: «Οι επενδυτές είναι πάντα ευαίσθητοι στις πολιτικές εξελίξεις, ωστόσο τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν εγκαταλείπουν τις αγορές πριν τις εκλογές».

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι οι επενδυτές εστιάζουν περισσότερο στα σχέδια και τα μεγέθη των επιχειρήσεων και το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι πλέον το δεύτερο στοιχείο στη συζήτηση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σωκράτης Λαζαρίδης Χρηματιστήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ