Απίστευτος Τραμπ: Προτείνει στην Ισπανία να χτίσει ένα τείχος στη Σαχάρα για τους μετανάστες - iefimerida.gr

Απίστευτος Τραμπ: Προτείνει στην Ισπανία να χτίσει ένα τείχος στη Σαχάρα για τους μετανάστες

Την κατασκευή τείχους στη Σαχάρα πρότεινε ο Ντόναλτν Τραμπ. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως θεωρεί την πολιτική του για την ανοικοδόμηση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ως ένα από τα πιο σπουδαία χαρτιά του και τόλμησε να το προτείνει στην ισπανική κυβέρνηση κάτι αντίστοιχο στην έρημο της Σαχάρας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Τζόζεπ Μπορέλ έκανε την αποκάλυψη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Τζοζέπ Μπορέλ, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, αποκάλυψε την συζήτηση αυτή την εβδομάδα, εξηγώντας πως ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε την κατασκευή ενός τείχους μήκους 4.800 χιλιομέτρων στην έρημο.

«Τα σύνορα της Σαχάρας δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερα από τα δικά μας σύνορα με το Μεξικό» δήλωσε σύμφωνα με τον ίδιο, προφανώς αγνοώντας το μέγεθος της ερήμου.

Νιγηριανοί μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Λιβύη.

Επίσης, η πρόταση αυτή είναι μάλλον ανεφάρμοστη καθώς στη Σαχάρα, η Ισπανία κατέχει μόνο δύο μικρούς θύλακες στη Βόρεια Αφρική - τη Θέουτα και τη Μελίγια - και ένα τέτοιο τείχος θα πρέπει να χτιστεί σε ξένο έδαφος.

Ο Μπορέλ είπε την ιστορία αυτή σε μια εκδήλωση στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα, και φυσικά έγινε θέμα σε όλα τα ισπανικά μέσα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό μας μετέφερε ο υπουργός, αλλά δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια για τις παρατηρήσεις του», δήλωσε Ισπανός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Χάρτης που απεικονίζει το μέγεθος της ερήμου της Σαχάρας

Ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε έγινε η συζήτηση αυτήν με τον Τραμπ, αλλά πιστεύεται ότι έγινε τον Ιούνιο όταν ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον για την επίσκεψη του βασιλιά και της βασίλισσας της Ισπανίας στον Λευκό Οίκο.

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ