Βίτσας: Είμαστε άριστοι στη διαχείριση κονδυλίων για μεταναστευτικό - iefimerida.gr

Βίτσας: Είμαστε άριστοι στη διαχείριση κονδυλίων για μεταναστευτικό

Δ. Βίτσας/Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι τις 31 Αυγούστου οι ροές μεταναστών στα νησιά είχαν ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνες του 2017, είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου για την δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά.

Ο κ. Βιτσας ανέφερε ότι μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου οι μετανάστες στα νησιά έχουν φτάσει στους 21.737, ενώ οι μεταφορές από τα νησιά προς την ενδοχώρα φτάνουν τις 17.563 με αρκετή δυσκολία στις μεταφορές.

Όσον αφορά στο θέμα της επιστροφής μεταναστών από τη Γερμανία μετά τη συμφωνία Ελλάδος-Γερμανίας, ο κ. Βίτσας είπε ότι είναι μόλις δύο οι μετανάστες που έχουν επιστρέψει από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Αναφορικά με το θέμα της Μόριας, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και οριακή και ότι πρώτη αυτό το έχει παραδεχτεί η κυβέρνηση. Όμως, ο κ. Βίτσας ανακοίνωσε ότι έχουν εγκριθεί 63 εκατ. ευρώ για έργα συντήρησης και σίτισης στα νησιά και ότι το μεγαλύτερο ποσό αυτών των χρημάτων θα ξοδευτεί για να κατασκευαστεί ο βιολογικός καθαρισμός στη Μόρια.

Όσον αφορά στα κονδύλια που έχει εξασφαλίσει η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι από το λεγόμενο «ταμείο Στυλιανίδη» έχουμε πάρει 570.000.000. Από αυτά, τα 388.000.000 έχουν πάει σε μη κρατικούς οργανισμούς, ενώ 182.000.000 έχουν δοθεί σε κρατικούς φορείς με βασικό το υπουργείο Άμυνας το οποίο τα χρησιμοποίησε για να στήσει κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα εκατομμύρια που παίρνουμε από την Ευρωπαΐκή Ένωση υπόκεινται σε ελέγχους και έχουμε πάρει από όλους άριστα».

Στην τοποθέτηση του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στην ερώτηση του οποίου απάντησε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό χαρακτηρίζεται με τρεις λέξεις: αδυναμία, ανικανότητα, αδιαφάνεια.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η Μόρια προσβάλλει το σύνολο της ανθρωπότητας και είναι σύμβολο εξαθλίωσης και κυβερνητικής ανικανότητας.

«Είστε υπόλογος για ανυπαρξία πολιτικών, έχετε αποτύχει περιμένω ένα μεγάλο συγγνώμη από σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ