Γιατροί χωρίς Σύνορα: Σεξουαλικές επιθέσεις και απόπειρες αυτοκτονίας στην Μόρια - iefimerida.gr

Γιατροί χωρίς Σύνορα: Σεξουαλικές επιθέσεις και απόπειρες αυτοκτονίας στην Μόρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κόκκινο είναι πλέον η κατάσταση στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ηλίας Παυλόπουλος.

Ο κ.Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις τραγικές συνθήκες υγιεινής και σημείωσε χαρακτηριστικά Ότι στον καταυλισμό αντιστοιχεί μία τουαλέτα για 70 άτομα και ένα ντους για 90 πρόσφυγες.

Σημείωσε ακόμα ότι ο μισός περίπου πληθυσμός στον καταυλισμό είναι γυναικόπαιδα, που πρέπει να μεταφερθούν επειγόντως σε ασφαλέστερες δομές, ενώ επισήμανε ότι υπάρχει έξαρση της βίας σε σχέση με το παρελθόν, και ειδικά στις σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής των Γιατρών χωρίς Σύνορα αναφέρθηκε ειδικά στα παιδιά που προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και τόνισε οτι αντί να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα, τους φερόμαστε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Είπε ακόμα μιλώντας στον Σκάι και επιβεβαιώνοντας έτσι τα ρεπορτάζ του Διεθνούς Τύπου, ότι υπάρχουν παιδιά κάτω των 12 ετών που έχουν κάνει απόπειρες αυτοκτονίας η έχουν αυτοτραυματιστεί. Πολλά παιδιά όπως είπε κάνουν σκέψεις αυτοκτονίας λόγω των άθλιων συνθηκών και της απομόνωσης.

Στην Μόρια υπενθυμίζεται βρίσκονται αυτήν την στιγμή σχεδόν 9.000 άτομα, τη στιγμή που η χωρητικότητά της δεν αντέχει πάνω απο 3.000 ενώ θεωρητικά ο καταυλισμός θα έπρεπε να είναι προσωρινό προσωρινό καταφύγιο κι όχι ως μόνιμη στέγη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόρια Γιατροί Χωρίς Σύνορα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ