Το πρώτο μεταμνημονιακό EWG με φόντο τις συντάξεις- Στο επίκεντρο η πορεία των μεταρρυθμίσεων - iefimerida.gr

Το πρώτο μεταμνημονιακό EWG με φόντο τις συντάξεις- Στο επίκεντρο η πορεία των μεταρρυθμίσεων

Συνεδρίαση EWG/Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με φόντο τις συντάξεις και την εκτεταμένη συζήτηση για την αναστολή ή μη της περικοπής τους πραγματοποιείται σήμερα το πρώτο EuroWorking Group (EWG) της μεταμνημονιακής περιόδου.

Η αποτίμηση της πρώτης αξιολόγησης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας- μετά την πρόσφατη επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα- αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ενεργοποίηση των αποφάσεων που ελήφθησαν στο Eurogroup του Ιουνίου για το χρέος θα τεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης.

Το θέμα των συντάξεων δεν αποτελεί μέρος της ατζέντας του EWG, στο οποίο τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα συζητηθεί εμμέσως μετά και τη χθεσινή αναφορά του θέματος από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στον Γερμανό ομόλογό του Ολαφ Σολτς αφού το αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η πορεία υλοποίησης των δημοσιονομικών στόχων και οι προβλέψεις για τον επόμενο χρόνο.

Σημειώνεται ότι χθες ο κ. Τσακαλώτος στη συνάντηση που είχε με τους Ολαφ Σολτς και Πιέρ Μοσκοβισί εξέθεσε την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέραν του στόχου 3,5% και για το έτος 2019 και για τα επόμενα χρόνια, το ακριβές μέγεθος του οποίου συζητείται και θα συνεχίσει να συζητείται με τους Θεσμούς.

Ουσιαστικά στη σύνοδο των επιτελών των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της Ευρωζώνης θα εξεταστούν τα στοιχεία που συζητήθηκαν στην επίσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα των θεσμών στην Αθήνα και παράλληλα θα τεθεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων και της υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Με δεδομένο ότι η πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης εποπτείας των ευρωπαϊκών θεσμών θα εκδοθεί τον Νοέμβριο, μαζί με τη φθινοπωρινές προβλεψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο EuroWorking Group θα γίνει μια ενημέρωση για τις συζητήσεις Ελλάδος – θεσμών σχετικά με την κατάσταση και τις κυριότερες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία κατά την μετά το πρόγραμμα περίοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ