Ξεκίνησαν οι «Νύχτες Πρεμιέρας» -Η Cosmote Tv στηρίζει τη μεγάλη γιορτή του σινεμά [πρόγραμμα] - iefimerida.gr

Ξεκίνησαν οι «Νύχτες Πρεμιέρας» -Η Cosmote Tv στηρίζει τη μεγάλη γιορτή του σινεμά [πρόγραμμα]

Αυλαία με την ταινία «Ψυχρός Πόλεμος»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αθήνα κινείται από χθες σε κινηματογραφικούς ρυθμούς. Έως και τις 30 Σεπτεμβρίου υποδέχεται τις Νύχτες Πρεμιέρας, τη μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή.

Ο αγαπημένος θεσμός δίνει φέτος ραντεβού στις αίθουσες: Danaos Cinema (1 & 2), ΙΝΤΕΑΛ (CINE IDEAL), Odeon Opera (1 & 2), ΑΣΤΟΡ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Παλλάς.

Η COSMOTE TV στηρίζει ως Μεγάλος Χορηγός, το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Η αυλαία άνοιξε χθες το βράδυ στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής με την προβολή της νέας ταινίας του βραβευμένου Πολωνού σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι, «Ψυχρός Πόλεμος». Η ταινία, η οποία απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, προβλήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη, ενώ με αφορμή τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ, παρουσιάστηκε και ένα spotlight σε εκλεκτές ταινίες της φιλμογραφίας του. Για όσους δεν θα βρεθούν σε κινηματογραφική αίθουσα, η πρώτη τηλεοπτική προβολή της ταινίας «Ψυχρός Πόλεμος», θα γίνει στην COSMOTE TV.

Και φέτος, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει πολυσυζητημένες κινηματογραφικές πρεμιέρες, μοναδικά αφιερώματα, μουσικά φιλμ, ντοκιμαντέρ, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, πάρτι, αλλά και ειδικές προβολές με τη συμμετοχή ηθοποιών και δημιουργών του παγκόσμιου σινεμά.

Το πρόγραμμα συνολικά περιλαμβάνει 114 μεγάλου μήκους ταινίες, 67 μικρού μήκους και 3 Διαγωνιστικά Τμήματα. Παράλληλα θα παρουσιαστεί πλήρες αφιέρωμα στη φιλμογραφία του Παβλικόφσκι, η οποία περιλαμβάνει τις επίσης βραβευμένες ταινίες «Τελευταίο Καταφύγιο» (2000) και «Το Καλοκαίρι του Έρωτά μου» (2004), με πρωταγωνίστρια την Έμιλι Μπλαντ.

Στο φεστιβάλ και αφιέρωμα στο Πολωνικό σινεμά όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κλασικά έργα διάσημων σκηνοθετών, όπως ο Ρόμαν Πολάνσκι («Μαχαίρι στο Νερό») και ο Αντρέι Βάιντα («Στάχτες και Διαμάντια»), αλλά και λιγότερο γνωστά φιλμ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβαλ Νύχτες Πρεμιέρας ΕΔΩ.

«Αναζητώντας τον Καζαντζάκη»


Στο Φεστιβάλ η συμπαραγωγή της COSMOTE TV για τον Νίκο Καζαντζάκη

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί, επίσης, το ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη», που παρουσιάζει ανέκδοτο αρχειακό υλικό από τη ζωή και το έργο του σπουδαίου συγγραφέα και δημιουργήθηκε σε συμπαραγωγή COSMOTE TV και ελculture και σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη.

Ένα ντοκιμαντέρ που προσθέτει μια πινελιά στο εξελισσόμενο πορτραίτο του σπουδαίου μας Νίκου Καζαντζάκη. Μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι, με πρωτοτυπία, τόλμη και άπειρο σεβασμό, αποκαλύπτεται η προσωπικότητα και το έργο του συγγραφέα που όρισε όχι μόνο την εποχή του, αλλά και τον τόπο, τη χώρα καθώς και την παγκόσμια τέχνη και λογοτεχνία.

Το οδοιπορικό ξεκινά από την Κρήτη, τόπο που μεγάλωσε ο Καζαντζάκης, στον οποίο βρίσκεται και το μουσείο του συγγραφέα που αποτελεί επίκεντρο ενδιαφέροντος για όλο τον κόσμο. Η διαδρομή συνεχίζεται στην Αντίμπ της Γαλλίας, το Μπόζι Νταρ της Τσεχίας, την Ασίζη της Ιταλίας, τη Μάνη και την Αίγινα, σχηματίζοντας έτσι το ψηφιδωτό των τόπων στους οποίους έζησε, εμπνεύστηκε και εργάστηκε άοκνα ο μεγάλος συγγραφέας.


Δείτε το τρέιλερ για τον Καζαντζάκη

Παράλληλα θα κάνει πρεμιέρα για πρώτη φορά στη χώρα μας, η μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη «Third Kind», και αυτή σε συμπαραγωγή COSMOTE TV.

«Ο Κος και το Όπλο»

Λήξη με Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Το Φεστιβάλ ρίχνει πρεμιέρα με Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην Ταινία Λήξης του Φεστιβάλ, «Ο Κος και το Όπλο» του Ντέιβιντ Λόουερι. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στο Παλλάς.


Τιμές Εισιτηρίων
5 ευρώ η πρώτη απογευματινή προβολή (ώρα έναρξης έως 18.55)
6 ευρώ οι υπόλοιπες προβολές (ώρα έναρξης από 19.00)

Η COSMOTE TV στηρίζει τον κινηματογράφο

Μέσα από τα κινηματογραφικά κανάλια COSMOTE CINEMA, η COSMOTE TV προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα με ταινίες και σειρές σε πρώτη προβολή, βραβευμένες παραγωγές και ταινίες από την παγκόσμια κινηματογραφική σκηνή, μαζί και φιλμ του ελληνικού κινηματογράφου. Οι σειρές και οι ταινίες των καναλιών είναι διαθέσιμες μετά την προβολή τους on demand και δωρεάν στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Τα κανάλια COSMOTE CINEMA είναι επίσης διαθέσιμα για τους συνδρομητές από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή μέσω της υπηρεσίας COSMOTE TV GO, για θέαση οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς δεσμεύσεις, για όσο διάστημα επιθυμούν και από οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής ή κινητής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νύχτες πρεμιέρας Η Cosmote Tv σινεμά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ