«Στον αέρα» τα κέντρα των παράνομων μεταναστών, μετά τις αντιδράσεις της ΝΔ - iefimerida.gr

«Στον αέρα» τα κέντρα των παράνομων μεταναστών, μετά τις αντιδράσεις της ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις της ΝΔ το άρθρο 8 για την χωροθέτηση κέντρων κράτησης που περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η ΝΔ διατύπωσε αντιρρήσεις για την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση με το επιχείρημα ότι δεν συντρέχει λόγος υπογραφής εφόσον δεν απαντά στο «πού» θα χωροθετηθούν τα εν λόγω κέντρα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, πριν από τις εκλογές αναμένεται να λειτουργήσει κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα και ήδη εδώ και 4 ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης σε εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως χθες, ο δήμος Ωρωπού απέρριψε τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στο Κατσιμίδι.

Τροπολογία που προωθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προβλέπει την απομόνωση των αλλοδαπών που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την παραπομπή τους στις κατάλληλες υγειονομικές δομές.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ανέφερε ότι στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών χωρίς συνθήκες υγιεινής δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ. Παράλληλα απέδωσε απίστευτο λαϊκισμό στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι «έχουν χτιστεί πολιτικές καριέρες πάνω στο μεταναστευτικό».

Την ίδια ώρα, για το έλλειμμα σχεδιασμού και ουσιαστικής πρότασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης εισόδου στη χώρα μεταναστών και προσφύγων, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών ότι «δεν θα δεχθούμε ντιρεκτίβες του υπουργού, του οποίου δεν είμαστε υπάλληλοι, χωρίς προηγούμενη ξεκάθαρη γνώση και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις».

Ο Πέτρος Τατούλης τοποθετήθηκε και για το θέμα της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο, σημειώνοντας ότι «η ποιότητα ζωής σχετίζεται άμεσα με το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών, όπως επίσης με το επίπεδο εκπομπής του αισθήματος αυτού, αποτελώντας ταυτόχρονα απαραίτητη συνθήκη για την ανάπτυξη στρατηγικών πολιτικών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ