Σκόπια: Απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα «παγώματος» του δημοψηφίσματος - iefimerida.gr

Σκόπια: Απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα «παγώματος» του δημοψηφίσματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της ΠΓΔΜ απέρριψε αίτημα που αμφισβητούσε τη συνταγματικότητα του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπέρμαχος της αίτησης ήταν μέλος του ανώτατου δικαστηρίου, που υποστήριζε ότι η απόφαση της Βουλής για το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου είχε πολλά νομικά κενά, ότι το ερώτημα χειραγωγεί τους πολίτες και ότι η διατύπωσή του δεν είναι αρκετά συγκεκριμένη.

Κατά του αιτήματος ψήφισαν επτά δικαστές ενώ υπέρ τάχθηκαν δύο. Αμφότεροι οι διαφωνούντες είχαν διοριστεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιβανόφ, ο οποίος πρόσκειται στην εθνικιστική αντιπολίτευση και τάσσεται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ερώτημα που θα τυπωθεί στα ψηφοδέλτια είναι: «Είστε υπέρ του να είμαστε μέλη στο NATO και στην ΕΕ, δεχόμενοι τη συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ