«Οι τοίχοι είχαν αίμα και το νερό ήταν βρώμικο» -Βρετανίδες καταγγέλλουν τις άθλιες φυλακές στην Κέρκυρα [εικόνες] - iefimerida.gr

«Οι τοίχοι είχαν αίμα και το νερό ήταν βρώμικο» -Βρετανίδες καταγγέλλουν τις άθλιες φυλακές στην Κέρκυρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις χειρότερες μέρες της ζωής τους έζησαν δύο Βρετανίδες στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα.

Κι αυτό όχι γιατί μπλέχτηκαν σε κάποιο άγριο μεθύσι ή έπαθαν κάποιους είδους τροφική δηλητηρίαση, αλλά επειδή έμειναν δύο μέρες στο κελί των φυλακών της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, η Σόνα Κοξ και η Βίκι Αλμπον, Βρετανίδες φοιτήτριες ταξίδεψαν μέχρι την Κέρκυρα για να κάνουν διακοπές, ωστόσο βρέθηκαν μπλεγμένες με την δικαιοσύνη.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της 24ης Αυγούστου, όταν συνάντησαν μια παρέα Ελλήνων.

«Οι τοίχοι είχαν αίμα και το νερό ήταν βρώμικο» -Βρετανίδες καταγγέλλουν τις άθλιες φυλακές στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με τα όσα λέει η Κοξ στην Daily Mail, τα κορίτσια προκάλεσαν κάποιον από την παρέα με το όνομα Χριστόφορος, να βουτήξει στη θάλασσα μόνο με τα εσώρουχά του.

Ωστόσο, η πλάκα δεν εξελίχτηκε όπως την περίμεναν, καθώς μόλις γύρισαν στο ξενοδοχείο τους, τους περίμενε ένα περιπολικό για να τους συλλάβει.

Κι αυτό γιατί η παρέα είχε καταγγείλει τα δύο κορίτσι πως είχαν κλέψει τα ρούχα του άνδρα που βούτηξε στη θάλασσα, μαζί κι ένα ρολόι αξίας 400 ευρώ.

«Οι τοίχοι είχαν αίμα και το νερό ήταν βρώμικο» -Βρετανίδες καταγγέλλουν τις άθλιες φυλακές στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Μας ζήτησαν να τους δώσουμε τα ρούχα και το ρολόι και μολονότι τους εξηγήσαμε ότι δεν τα είχαμε κλέψει, μας πέρασαν χειροπέδες. Ο Χριστόφορος και οι φίλοι του είπαν στους αστυνομικούς ότι μας είδαν να μπαίνουμε στο ξενοδοχείο μας με τα πράγματα αυτά στα χέρια. Αυτό είναι τελείως ψέμα» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κοξ.

Η τρομακτική εμπειρία είχε μόλις ξεκινήσει για τις δύο φίλες, καθώς τους περίμεναν κάτι απαίσια κελιά.

« Υπήρχαν λέξεις γραμμένες με αίμα στους τοίχους. Τα στρώματα ήταν σάπια και έτρεχαν υγρά. Κοιμήθηκα στο πάτωμα χωρίς ούτε ένα σεντόνι. Στο κελί μύριζε τσιγάρο».

«Οι τοίχοι είχαν αίμα και το νερό ήταν βρώμικο» -Βρετανίδες καταγγέλλουν τις άθλιες φυλακές στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι δύο γυναίκες κατέγραψαν σε βίντεο την απαράδεκτη κατάσταση στα κελιά, μέχρι που αστυνομικοί τους κατάσχεσαν τα κινητά.

«Mας δόθηκε ένα απαίσιο γεύμα μέσα στην ημέρα κι όταν ζητήσαμε νερό, μας έδωσαν ένα πολύ βρώμικο. Δεν σεβάστηκαν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα» συμπληρώνει η Κόξ.

«Οι τοίχοι είχαν αίμα και το νερό ήταν βρώμικο» -Βρετανίδες καταγγέλλουν τις άθλιες φυλακές στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Δύο ημέρες μετά οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο από το οποίο αφέθηκαν ελεύθερες να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους, καθώς η δίκη έγινε μετά από δύο μέρες, επειδή οι βασικοί μάρτυρες βρίσκονταν στην Αθήνα.

Τελικά οι δύο γυναίκες αθωώθηκαν αφού χρειάστηκε να πληρώσουν περίπου 1.800 ευρώ για νομικά έξοδα και επέστρεψαν στη Βρετανία.

«Οι τοίχοι είχαν αίμα και το νερό ήταν βρώμικο» -Βρετανίδες καταγγέλλουν τις άθλιες φυλακές στην Κέρκυρα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Προειδοποιώ όλους όσοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα ότι μπορεί να είναι ένας όμορφος προορισμός αλλά αν τύχει να βρεθείς μπλεγμένος, θα σου φερθούν ανάλογα» κατέληξε η Κοξ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διακοπές Κέρκυρα κελί Βρετανίδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ