Χειροπέδες σε 29χρονο - Εκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα και τα έστελνε στη Βουλγαρία - iefimerida.gr

Χειροπέδες σε 29χρονο - Εκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα και τα έστελνε στη Βουλγαρία

Χειροπέδες σε 29χρονο - Εκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα και τα έστελνε στη Βουλγαρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνελήφθη 29χρονος Έλληνας στον Προμαχώνα Σερρών για παράνομη προώθηση οχήματος στο εξωτερικό, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Ελληνικών και των Βουλγαρικών Αστυνομικών Αρχών. Μάλιστα ο δράστης είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα και τον Φεβρουάριο του 2012.

Ο δράστης προσπάθησε να περάσει παράνομα στη Βουλγαρία πολυτελές όχημα κλεμμένο με πλαστές πινακίδες και πλαστή άδεια κυκλοφορίας και χωρίς να σταματήσει σε σήμα στάσης των Αστυνομικών για έλεγχο.

Ο 29χρονος σε έλεγχο των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα, πέρασε τα σύνορα και βρέθηκε στη Βουλγαρία.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Βουλγαρικές Αρχές, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά ο ανωτέρω συνελήφθη. Μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας στη Βουλγαρία ο δράστης παραδόθηκε μέσω του Κέντρου Επαφής Ελλήνων και Βουλγάρων Αστυνομικών Προμαχώνα στις Ελληνικές Αρχές.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στην ίδια υπόθεση ενέχονται επιπλέον τέσσερα άτομα, που δε συνελήφθησαν και αναζητούνται, τα οποία συνολικά συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία και η οποία δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τον μήνα Ιούλιο του 2011 για την προώθηση οχημάτων στο εξωτερικό.

Η πλαστή άδεια κυκλοφορίας κατασχέθηκε, ενώ για το προαναφερόμενο όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 24-11-2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.

Σε βάρος του 29χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για «εγκληματική οργάνωση», «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής», «νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα», «απάτη», «πλαστογραφία», «απείθεια» και «παραβίαση περιορισμών διαμονής».

Ο νεαρός είχε συλληφθεί και στις 18 Φεβρουαρίου τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι είχε επιχειρήσει και τότε να προωθήσει παράνομα στη Βουλγαρία, πολυτελές όχημα κλεμμένο και με πλαστές πινακίδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ