Σπάνια φωτογραφία του παγόβουνου που βύθισε τον Τιτανικό - iefimerida.gr

Σπάνια φωτογραφία του παγόβουνου που βύθισε τον Τιτανικό

Τιτανικός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη βύθιση του Τιτανικού στις 15 Απριλίου, θα δημοπρατηθεί ένα μακάβριο αναμνηστικό της τραγωδίας: Μια σπάνια φωτογραφία του παγόβουνου που βύθισε το πλοίο που υποτίθεται ότι δεν θα βούλιαζε ποτέ.

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία, στην οποία εκτός από το παγόβουνο διακρίνεται και μια σωσίβια λέμβος, τραβήχτηκε από έναν επιβάτη του «Καρπάθια», το οποίο ήταν το πρώτο πλοίο που έφτασε στο σημείο όπου βυθιζόταν ο Τιτανικός και περιμάζεψε 705 επιζήσαντες του ναυαγίου.

Ο επιβάτης που τράβηξε τη φωτογραφία, τη χάρισε επιτόπου σε έναν από τους επιζήσαντες του ναυαγίου, για να του θυμίζει πόσο τυχερός είναι, και βρέθηκε μετά από πολλά χρόνια σε ένα κουτί με αναμνηστικά που ο ίδιος είχε χαρίσει στον εγγονό του.

Σπάνια φωτογραφία του παγόβουνου που βύθισε τον Τιτανικό | iefimerida.gr 0

Η τιμή εκκίνησης της φωτογραφίας στη δημοπρασία θα είναι τα 5000 δολάρια, αν και αναμένεται να «πιάσει» μέχρι και 8000 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ