Απίστευτο: Ηρθαν στα χέρια ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Σούδα! - iefimerida.gr

Απίστευτο: Ηρθαν στα χέρια ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Σούδα!

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πρωτοφανές περιστατικό που όμοιο του δεν έχει καταγράψει η ιστορία του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη, συνέβη τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού στη Σούδα.

Σε προγραμματισμένη επίσκεψη που πραγματοποιούσε ο Λιμενάρχης Χανίων στη Σχολή, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του πλοιάρχου - λιμενάρχη της Σούδας και του αντιπλοιάρχου Διοικητή της Σχολής.

Μάλιστα γρήγορα το περιστατικό ξέφυγε από το φραστικό επίπεδο και οι πληροφορίες του cretalive αναφέρουν πως οι δυο ανώτεροι Αξιωματικοί πιάστηκαν στα χέρια, ενώπιον δεκάδων έκπληκτων δοκιμών αξιωματικών και μηχανικών αλλά και άλλων λιμενικών που δεν πίστευαν στα μάτια τους για το πρωτοφανές θέαμα!

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν είχαν καλές σχέσεις: ο λιμενάρχης Χανίων μέχρι πριν μερικούς μήνες ήταν εκείνος διοικητής στη σχολή και στις αρχές του καλοκαιριού αντικαταστάθηκε από τον αντιπλοίαρχο στην Ακαδημία, για άγνωστο λόγο και τοποθετήθηκε λιμενάρχης Χανίων ( ο 4ος που αναλαμβάνει στη Σούδα μέσα σε ένα χρόνο).

Με την άφιξη στα Χανιά του αντιπλοιάρχου προέκυψαν ζητήματα στις σχέσεις των δύο ανδρών, υπήρξε και μια αντιδικία που βάρυνε αρκετά το προσωπικό κλίμα στη σχέση τους και ήλθε το σημερινό περιστατικό που έδειξε πως το πράγμα... κακοφόρμισε!

Το περιστατικό έφτασε άμεσα στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος που διέταξε ΕΔΕ και κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να ρίξει φως σε ένα επεισόδιο που αμαυρώνει το Σώμα και ρίχνει βαριά σκιά στην Ακαδημία Χανίων.

Διαψεύδει συμπλοκή η ΠΕΑΛΣ

Από την πλευρά της ωστόσο, η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος διαψεύδει ότι υπήρξε συμπλοκή των δύο ανδρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της προγραμματισμένης επίσκεψης της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. και της Ένωσης Προσωπικού ΛΣ Δυτικής Κρήτης στην ΑΕΝ Κρήτης και με αφορμή δημοσίευμα στα ΜΜΕ περί συμπλοκής μεταξύ στελεχών του Λ.Σ., του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ και του Διοικητή της Σχολής ενημερώνουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως κάτωθι:

Σήμερα το πρωί η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λ.Σ. δια του Προέδρου της ΠΑΣΣΑΚΟΥ Σπυρίδωνα και η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης μετέβη, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και ενόψει της επικείμενης αναβάθμισης της ΑΕΝ σε υλικοτεχνική υποδομή, εργαστήρια κλπ., στην ΑΕΝ Κρήτης προκειμένου ευχηθούν στα στελέχη του Λ.Σ. που υπηρετούν σε αυτή καλή εκπαιδευτική χρονιά και συζητηθούν ζητήματα που άπτονται των υπηρεσιακών τους καθηκόντων στην ΑΕΝ Κρήτης.

Δυστυχώς, μετά απο δεκάλεπτη περίπου συνομιλία, μεταξύ των συνδικαλιστικών φορέων του Λ.Σ. και του στρατιωτικού προσωπικού της ΑΕΝ, ο Διοικητής της Ακαδημίας εισήλθε εντός του χώρου και απαίτησε απο το στρατιωτικό προσωπικό της Ακαδημίας να εξέλθει της αιθούσης και απο τους τους συνδικαλιστικούς φορείς να διακόψουν τη συζήτηση.

Ως εκ τούτου ουδέποτε υπήρξε συμπλοκή.

Παράλληλα ενημερώνουμε ότι στη συζήτηση συμμετείχε μόνο στρατιωτικό προσωπικό της Ακαδημίας καθώς το εκπαιδευτικό έτος αρχίζει την 01-10-2018.

Η ΠΕΑΛΣ έχει υποβάλει στην Στρατιωτική Ηγεσία σχετική αναλυτική περιγραφή επί των ανωτέρω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ