Νόμιμη η παραχώρηση έκτασης στην Ερμιόνη από την Εκκλησία σε ιδιώτες - iefimerida.gr

Νόμιμη η παραχώρηση έκτασης στην Ερμιόνη από την Εκκλησία σε ιδιώτες

Νόμιμη η παραχώρηση από την Εκκλησία έκτασης στην Ερμιόνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νόμιμη είναι η παραχώρηση, από την Εκκλησία, έκτασης στην περιοχή της Ερμιόνης σε ιδιωτική τουριστική εταιρεία, απαντά, ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, στην ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στην οποία γίνεται λόγος για προκλητικές «επιχειρηματικές δραστηριότητες» της Μητρόπολης στην περιοχή – την οποία χαρακτηρίζουν «φιλέτο».

Στο έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας προς απάντηση της ερώτησης τεσσάρων βουλευτών του ΚΚΕ, επικαλείται την ενημέρωση από τη Μητρόπολη, σύμφωνα με την οποία η παραχώρηση έκτασης ακίνητης περιουσίας του Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην εταιρεία HYDRA MARE D ΑΕ έγινε με βάση το άρθρο 16 του Κανονισμού 8/1979 της Εκκλησίας της Ελλάδος «Περί μισθώσεων και εκποιήσεων» και κατ΄ εξουσιοδότηση των διατάξεων των άρθρων 1, 36 και 51 του Ν. 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Πρωτούλης και Νίκος Καραθανασόπουλος, καταγγέλλουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας, στην περιοχή «Μετόχι Θερμησίας Ερμιονίδας».

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι η παραχώρηση έκτασης «φιλέτο» στην εταιρεία HYDRA MARE D ΑΕ του επιχειρηματικού ομίλου Apollo Capital Group και άλλους τουριστικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, είναι σε βάρος της δημόσιας-λαϊκής περιουσίας.

Παράλληλα, καταγγέλλουν προκλητικές «επιχειρηματικές δραστηριότητες» της Μητρόπολης στην περιοχή- την οποία χαρακτηρίζουν «φιλέτο»- που εκτείνεται από τον αιγιαλό μέχρι τις παρυφές των βουνών απέναντι από την Ύδρα και επιπλέον κάνουν λόγο για «σοβαρό σκάνδαλο καταπάτησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ