ΠΟΞ: Αμεση αποκλιμάκωση των βαρών για το ελληνικό ξενοδοχείο - iefimerida.gr

ΠΟΞ: Αμεση αποκλιμάκωση των βαρών για το ελληνικό ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άμεση αποκλιμάκωση των βαρών για το ελληνικό ξενοδοχείο ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) με αφορμή τη χθεσινή υπογραφή της επέκτασης της κλαδικής συλλογικής σύμβασης.

«Η χθεσινή υπογραφή της επέκτασης της κλαδικής συλλογικής σύμβασης είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχει εμπεδωθεί εδώ και χρόνια, μεταξύ της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων στον κλάδο, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εργασιακή ειρήνη και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ελληνικού τουρισμού στην οικονομική ανάκαμψη και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Βεβαίως αυτή η απόφαση επιφέρει σημαντική αύξηση του κόστους εργασίας για τα ξενοδοχεία και δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς, ως προς τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, μέσα σε μια συγκυρία δυσθεώρητων βαρών» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία και προσθέτει:

Θέση της Ομοσπονδίας είναι η άμεση αποκλιμάκωση των βαρών για το ελληνικό ξενοδοχείο. Επί παραδείγματι, θα πρέπει να γίνει πράξη η μείωση του εργοδοτικού ποσοστού στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς με τη διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης που επιτυγχάνεται με την επέκταση, αυτό είναι πλέον απολύτως εφικτό.

Επιπλέον, θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος για το ζήτημα των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας του κλάδου, προκειμένου ο τουρισμός να συνεχίσει να αποτελεί φάρο απασχόλησης για τους ανέργους.

Στο μεταξύ αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» οι αποφάσεις της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, σύμφωνα με τις οποίες κηρύσσονται γενικώς υποχρεωτικές η από 2.3.2018 συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νομού Λασιθίου και το από 30.3.2018 προσάρτημα στην τοπική κλαδική συλλογική σύμβαση για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νομού Λασιθίου και η από 24.1.2017 συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΞ Βάρη ΣΣΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ