Γερμανία: «Αν δεν μπορεί η Ελλάδα να φυλάξει τα σύνορά της θα αναλάβουμε εμείς» - iefimerida.gr

Γερμανία: «Αν δεν μπορεί η Ελλάδα να φυλάξει τα σύνορά της θα αναλάβουμε εμείς»

Σένγκεν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη, αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των πυκνών και εντατικών ελέγχων εντός του Σέγκεν.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, του Ντίσελντορφ, ο Γερμανός υπουργός τόνισε πως «τα ανοιχτά σύνορα σημαίνουν πολλά για το αίσθημα του εμείς στην Ευρώπη, διότι σημαίνουν ελευθερία και ότι οι λαοί έρχονται πιο πιο κοντά. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν δίνουμε πια βάρος στην ασφάλεια. Όταν χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν τα σύνορά τους, τότε εμείς θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ελέγχους εντός του Σένγκεν».

Κατά την άποψη του Χριστιανοκοινωνιστή υπουργού τα ανοιχτά ευρωπαϊκά σύνορα δεν θα πρέπει να είναι η πύλη από την οποία περνούν μεταναστευτικά κύματα και τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Γάλλου ομολόγου του Κλοντ Γκεάν, ο οποίος ζητά «την προσαρμογή της συνθήκης Σένγκεν στα νέα δεδομένα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ