Oι ύποπτες μίζες της Ferrostaal για τα «γερμένα» υποβρύχια - iefimerida.gr

Oι ύποπτες μίζες της Ferrostaal για τα «γερμένα» υποβρύχια

Der Spiegel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nέα στοιχεία για σε σχέση με τα περιώνυμα ελληνικά υποβρύχια της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal φέρνει στο φως το περιοδικό Der Spiegel.

Σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό κάνει αναφορά στον «σκοτεινό» ρόλο του πρώην επικεφαλής της εταιρείας Ματίας Μίτσερλιχ, για τον οποίο συνεχίζονται οι έρευνες από τις εισαγγελικές αρχές του Μονάχου για την αγορά των ελλατωματικών υποβρυχίων από την Ελλάδα.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για εκταμίευση μια «περίεργης» προμήθειας ύψους 11 εκατ. ευρώ από μία εταιρεία-φάντασμα που έχει την έδρα της στις Παρθένες Νήσους.

Ο ίδιος ο Μίτσερλιχ, πάντως, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ σημειώνεται ότι για την υπόθεση της Ελλάδας είναι ύποπτος για απιστία.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο αποκαλύφθηκε, έπειτα από γραπτή απόφαση που διέρρευσε το δικαστήριο του Μονάχου, ότι το ένα τρίτο από τις μίζες, ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ δόθηκε σε πρόσωπα στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ