Πώς ο Ρουβίκωνας αιφνιδίασε και γελοιοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. -Φανελάκι, laptop, μουσική και όπλο σαν τσάντα - iefimerida.gr

Πώς ο Ρουβίκωνας αιφνιδίασε και γελοιοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. -Φανελάκι, laptop, μουσική και όπλο σαν τσάντα

Πώς ο Ρουβίκωνας αιφνιδίασε ξανά και γελοιοποίησε την αστυνομία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν έφερε στην επιφάνεια ένα ζήτημα για το οποίο όλοι γνωρίζουν, αλλά λίγοι μιλούν: την παρουσία νωχελικών αστυνομικών, οι οποίοι εκτελούν χρέη φρούρησης διαβαθμισμένων στόχων.

Τι είπε ο αστυνομικός στην πρεσβεία του Ιράν

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αναρχική ομάδα του Ρουβίκωνα από την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν «κάρφωσε» την ανετοιμότητα του αστυνομικού-φρουρού που ήταν εκεί. Χωρίς τη στολή του, αλλά με ένα λευκό μακό μπλουζάκι και με το υποπολυβόλο ΜΡ-5 περασμένο σαν τσάντα στον ώμο του, μόνο εικόνα αστυνομικού που φυλάσσει στόχο δεν θύμιζε.

Ο ίδιος βέβαια στις πρώτες του δηλώσεις μετά το περιστατικό είπε πως αιφνιδιάστηκε από τους αναρχικούς, καθώς τους είδε ξαφνικά μπροστά του με τις βαριοπούλες και δεν είχε και πολλά περιθώρια αντίδρασης. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως ο 45χρονος αρχιφύλακας είπε «παρέλυσα. Δεν ήξερα τι να κάνω», ενώ για την απαράδεκτη εμφάνισή του είπε «είχα αναλάβει λίγο νωρίτερα, θα άλλαζα».

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων

Στην ΕΛ.ΑΣ., μετά και τις απανωτές... «ήττες» από τον Ρουβίκωνα, οι οποίες ανέδειξαν σημάδια πλήρους ανετοιμότητας και ανεπάρκειας, ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτιο επιθεωρήσεις σκοπιών και περιπολιών. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά.

Ενδεικτικά είναι δύο παραδείγματα. Το πρώτο με έναν αστυνομικό σκοπό υψηλά διαβαθμισμένου στόχου, ο οποίος έπαιζε με το laptop και για πέντε λεπτά δεν είχε καταλάβει πως ανώτερος αξιωματικός που έκανε την επιθεώρηση ήταν πάνω από το κεφάλι του.

Στη δεύτερη περίπτωση, γυναίκα αστυνομικός σκοπός φορούσε ακουστικά και άκουγε μουσική. Το αποτέλεσμα ήταν να μην αντιληφθεί την παρουσία δίπλα της.
Φυσικά, όπως φάνηκε και χθες, οι αστυνομικοί-φρουροί δεν δίνουν και μεγάλη σημασία στο ντύσιμο, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που πήγαιναν στη σκοπιά με φόρμα!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ