Συνήγορος οικογένειας Φύσσα, στο iefimerida: 5 χρόνια μετά τη δολοφονία, ο Ρουπακιάς βρίσκεται στο σπιτάκι του -Είναι ανατριχιαστικό - iefimerida.gr

Συνήγορος οικογένειας Φύσσα, στο iefimerida: 5 χρόνια μετά τη δολοφονία, ο Ρουπακιάς βρίσκεται στο σπιτάκι του -Είναι ανατριχιαστικό

Οι γονείς του Παύλου Φύσσα /Φωτογραφία Αρχείου: Intime news
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά και ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας του αδικοχαμένου μουσικού, Ανδρέας Τζέλλης, μιλώντας στο iefimerida κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέο κύκλο βίας από τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος που, όπως λέει, εξακολουθούν να δείχνουν ότι «αισθάνονται ασυλία».

«Όποτε κοιτάζω αυτή τη χαροκαμένη μάνα στα μάτια δακρύζω. Από το 2013 όταν πλησιάζει αυτή η ημέρα αισθανόμαστε όλοι περίεργα. Πολλώ δε μάλλον όταν έρχεται στη μνήμη μας η πρώτη φράση του δολοφόνου προς τους αστυνομικούς που τον έβαλαν στο περιπολικό μετά το αιματηρό περιστατικό: ‘Είμαι δικός σας’, τους είπε και όταν ρωτήθηκε αν εννοεί ότι είναι αστυνομικός η απάντηση του ήταν ‘όχι, είμαι της Χρυσής Αυγής’. Σήμερα αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται -υπό περιορισμό- στο σπιτάκι του στον Ταύρο. Είναι ανατριχιαστικό», σημειώνει ο κ. Τζέλλης.

Αυτή η φράση, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει τόσο την ασυλία που απολάμβαναν τα μέλη της οργάνωσης από μερίδα στελεχών της ΕΛ.ΑΣ όσο και τον τρόπο δράσης τους: «Καταλαβαίνουμε πως λειτουργούσαν τα τάγματα εφόδου. Η όσμωση με τα αστυνομικά όργανα είχε ταλανίσει την Αθήνα αλλά και κάθε νοήμονα άνθρωπο που διαφωνούσε με την ιδεολογία τους. Αυτό που έγινε εκείνο το βράδυ δεν το χωράει ανθρώπου νους. Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για όλους, εκτός βέβαια από αυτούς που εξοπλίζουν Ρουπακιάδες».

Όσον αφορά τα νέα περιστατικά βίας από άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή -με τελευταίο τον ξυλοδαρμό του 28χρονου μέλους της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ του Σαββάτου στο Πέραμα- ο κ. Τζέλλης είναι κατηγορηματικός. «Οι νέες επιθέσεις είναι αναμενόμενες. Το είδαμε στη ‘Φαβέλα’ τον Φεβρουάριο, το είδαμε προ ημερών με τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού που κάλυπτε απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά, το είδαμε μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τον νεαρό στο Πέραμα και φυσικά το βλέπουμε ακόμα και μέσα στη δικαστική αίθουσα. Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα αποδεικνύουν ότι οι δολοφόνοι δεν έχουν μπει στα λαγούμια τους».

Εξάλλου, αναφερόμενος στην έκθεση-κόλαφο που διενέργησε για λογαριασμό της οικογένειας Φύσσα το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture και η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία ο κ. Τζέλλης τονίζει ότι επιβεβαιώνει τα όσα από την αρχή της δίκης «κραύγαζε» η πολιτική αγωγή για τη στάση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκαν στο σημείο.

Επιχειρώντας μια εκτίμηση για την ημερομηνία ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τζέλλης σημειώνει ότι αυτή δεν πρόκειται να έρθει πριν -τουλάχιστον- το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

«Δυστυχώς έπρεπε πριν πέντε χρόνια να γίνει αυτό για να ξυπνήσει η Πολιτεία. Οι δικογραφίες βρίσκονταν στο συρτάρι. Ελπίζω, τουλάχιστον, αυτή η δολοφονία να αποτελέσει ξυπνητήρι για κάποιους. Να μην βρεθεί άλλη μάνα στη θέση της Μάγδας Φύσσα και στη θέση της μητέρας του Σαχζάτ Λουκμάν. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο φασισμός είναι πάντα προκλητικός, διαφορετικά δεν έχει λόγο ύπαρξης», καταλήγει ο συνήγορος της οικογένειας Φύσσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ