Ιαπωνία: Το Σαπόρο δεν θα διεκδικήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 -Λόγω του σεισμού - iefimerida.gr

Ιαπωνία: Το Σαπόρο δεν θα διεκδικήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 -Λόγω του σεισμού

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πόλη Σαπόρο της Ιαπωνίας δεν θα είναι υποψήφια να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 μετά τον πρόσφατο σεισμό στο Χοκάιντο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, προσθέτοντας ότι η πόλη θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της για την ανάληψη διοργάνωσης των Αγώνων του 2030.

Ένας ισχυρός σεισμός έπληξε το ιαπωνικό νησί Χοκάιντο στα βόρεια της χώρας αυτό το μήνα, αφήνοντας πίσω του 44 ανθρώπους νεκρούς και 660 τραυματίες, προκαλώντας παράλληλα σημαντικές υλικές ζημιές.

«Η ΔΟΕ εξέφρασε την άποψή της ότι η ανάκαμψη από τον σεισμό στην περιοχή πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητα των κρατικών αρχών, αλλά εκτίμησε ιδιαίτερα τη συνεχή ισχυρή δέσμευση των τοπικών αρχών για τη φιλοξενία στο μέλλον της διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων» ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ