4 τηλεοπτικές σειρές στο Netflix που αξίζει να δεις αυτόν τον Οκτώβριο - iefimerida.gr

4 τηλεοπτικές σειρές στο Netflix που αξίζει να δεις αυτόν τον Οκτώβριο

To «Μaniac» με την Emma Stone είναι μία καινούργια σειρά του Νetflix / Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας από τους βασικούς λόγους για να προσμένει κάποιος το φθινόπωρο είναι το γεγονός ότι η τηλεοπτική σεζόν ξαναρχίζει. Ξεχωρίσαμε τέσσερις σειρές του Νetflix που έχουν αρχίσει ήδη να προβάλλονται και σας τις παρουσιάζουμε.

1. Iron Fist, Δεύτερη Σεζόν, Netflix

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ?Marvel's Iron Fist (@ironfist_marvel) στις 31 Ιούλ, 2018 στις 4:01 πμ PDT

Μπορεί η πρώτη σεζόν να είχε χλιαρή υποδοχή σε σχέση με τις άλλες σειρές της Marvel από το Netflix, αλλά οι θαυμαστές του είδους των υπέρ-ηρώων είναι πάντα πρόθυμοι να δώσουν άλλη μία ευκαιρία.

Έτσι, η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν και ο Iron Fist, κατά κόσμον Danny Rand, είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει τις πολεμικές τέχνες και τη χρυσή γροθιά του για να προστατέψει τους κατοίκους της Νέας Υόρκης. Aντίπαλοί του αυτήν τη φορά είναι ο πρώην φίλος του Davos και η αντιηρωίδα Mary Walker.

Την παράσταση κλέβουν οι γυναικείες παρουσίες: τόσο η Alice Eve που ενσαρκώνει την Mary Walker, όσο και οι παλιές γνώριμες από την πρώτη σεζόν Jessica Henwick και Simone Μissick είναι εξαιρετικές στις ερμηνείες τους. Φταίει βέβαια και το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής παραμένει ένας κακογραμμένος χαρακτήρας, αλλά από ό,τι φαίνεται το μέλλον ανήκει στις γυναίκες και σε αυτήν τη σειρά. Girl Power!

2. BoJack Horseman, Πέμπτη Σεζόν, Netflix

Πώς μπορεί μια σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες να αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Netflix; Μα, φυσικά χάρη στην ιδιοφυή ιδέα των σεναριογράφων να συνδυάσουν στοιχεία χιούμορ αλλά και απόλυτης μαυρίλας σε μια παράλληλη εκδοχή του Hollywood που κατοικείται από ανθρώπους και ανθρωπόμορφα ζώα.

O BoJack Horseman, μισός άλογο – μισός άνθρωπος, μας συστήθηκε ως ένα ξεκαρδιστικά ειρωνικός ξεπεσμένος ηθοποιός. Στην πορεία, φάνηκε ότι δεν πρόκειται για μία απλά ακόμη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων, αλλά για ένα ψυχογράφημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ναρκωτικά, κατάθλιψη, θάνατος, η κακή πλευρά της φήμης είναι μόνο μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται η συγκεκριμένη σειρά.

Στην 5η σεζόν, έχοντας βρει τη χαμένη ετεροθαλή αδερφή του και με έναν ρόλο σε μία νέα σειρά, ο BoJack Horseman φαίνεται προορισμένος να βρει επιτέλους την ευτυχία. Εκτός και αν τα καταστρέψει όλα, όπως συνηθίζει. Η σειρά δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τις εξαιρετικές ερμηνείες των Will Arnett, Alison Brie, Aaron Paul και Amy Sedaris. Ειδικά ο πρώτος δίνει ρέστα για άλλη μία φορά, καθώς σε ένα από τα νεά επεισόδια επιδίδεται σε έναν 25άλεπτο (!) μονόλογο.

3. The Good Place, Tρίτη Σεζόν, NBC (υπάρχει και στο Netflix)

Είναι δύσκολο να βρεις μία καλή κωμική τηλεοπτική σειρά. Το είδος περνάει μία μικρή κρίση με τον κόσμο να στρέφεται μακριά από τα sitcoms και να προτιμά το πιο εκλεπτυσμένο χιούμορ. Ευτυχώς, τέτοιο χιούμορ έχει και το The Good Place.

Tο θέμα της σειράς είναι μεταφυσικό: οι τέσσερις πρωταγωνιστές έχουν πεθάνει και έχουν βρεθεί στο Καλό Μέρος, εκεί που πάνε οι άνθρωποι που ήταν καλοί στη ζωή τους. Ωστόσο, θα ανακαλύψουν ότι όλα είναι μία φάρσα και στην πραγματικότητα βρίσκονται στο Κακό Μέρος.

Το όλο σουρεάλ σκηνικό συμπληρώνουν οι ξεκαρδιστικές ατάκες, η μινιμαλιστική σκηνοθεσία, οι προβληματισμοί των χαρακτήρων και φυσικά οι ερμηνείες των ηθοποιών. Ξεχωρίζουμε την γλυκιά Kristen Bell και τον Ted Danson, o oποίος ενσαρκώνει ένα ανώτερο ον, τον αρχιτέκτονα του Καλού Μέρους. Το The Good Place επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες στις 27 Σεπτεμβρίου.

4. Μaniac, Νέα σειρά, Netflix

Οι σειρές που θέτουν υπαρξιακά ερωτήματα, που ανατρέπουν αυτά που θεωρεί ο θεατής ως δεδομένα και έχουν εντελώς αναπάντεχη κατάληξη είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Αν προσθέσεις και λίγη επιστημονική φαντασία, μία δόση δυστοπικού μέλλοντος και ένα καστ από αστέρες του Χόλιγουντ, τότε έχεις μία σίγουρη επιτυχία.

Αυτήν τη συνταγή ακολουθεί το Netflix στη νέα του σειρά «Μaniac». Η πλοκή τοποθετείται στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον: ένας άνδρας και μία γυναίκα επισκέπτονται μία κλινική, η οποία τους υπόσχεται ότι μία πρωτοπόρα φαρμακευτική δοκιμή θα τους λύσει όλα τους τα ψυχολογικά προβλήματα.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι γνωστοί ηθοποιοί Emma Stone, Jonah Hill, Justin Theroux και Sally Field.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τηλεοπτικές σειρές Σεπτέμβρης Netflix
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ