Η Ελλάδα ουραγός στην ΕΕ στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας - iefimerida.gr

Η Ελλάδα ουραγός στην ΕΕ στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας

Στιγμιότυπο από την πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόβλημα της ανεργίας όσο και αν οι δείκτες δείχνουν να αποκλιμακώνονται παραμένει εξαιρετικά υψηλό στην Ελλάδα.

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μόλις το 0,7% των διαθέσιμων δεν είχε καλυφθεί την ώρα που ο μέσος όρος στην ΕΕ διαμορφώνεται στο 2,1%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat.

Χώρες όπως η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Ιρλανδία ή η Βουλγαρία εμφανίζονται με περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας ενώ σε χώρες που έχουν υψηλούς δείκτες απασχόλησης όπως η Γερμανία, η Ολλανδία ή το Βέλγιο ο δείκτης των διαθέσιμων θέσεων προσεγγίζουν ή ξεπερνούν το 3%.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat το μεγαλύτερο ποσοστό κενών θέσεων εργασίας κατέγραψε η Τσεχία (5,4%). Ακολουθεί το Βέλγιο με 3,5%, η Ολλανδία με 3,1% και η Γερμανία με 2,9%. Στην αντίθετη πλευρά τα χαμηλότερα ποσοστά κενών θέσεων εργασίας εκτός από την Ελλάδα που είναι ουραγός, έχουν η Πορτογαλία, Ισπανία, Βουλγαρία με ποσοστό 0,9%. Ακολουθούν η Ιρλανδία (1,1%), η Σλοβακία (1,2%), η Ρουμανία και η Πολωνία (1,3%) και η Κύπρος με 1,4%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της ΕΕ έχει αυξηθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 στο 2,2% έναντι 2% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 ενώ σε επίπεδο ευρωζώνης το ποσοστό εμφανίζεται επίσης αυξημένο στο 2,1% έναντι 1,9%.

To γράφημα της Eurostat είναι αρκούντως ενδεικτικό για την κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας

Στο γράφημα δεν συμπεριλμαβάνονται Δανία, Ιταλία, Μάλτα και Γαλλία καθώς τα δεδομένα δεν είναι ακριβώς συγκρίσιμα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurostat αγορα εργασίας κενές θέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ